skip to Main Content
Bank of Catalonia wordt realiteit met de Catcoin als muntsoort

Bank of Catalonia wordt realiteit met de Catcoin als muntsoort

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bankcatalonia1aBARCELONA – De dromen van Artur Mas zijn realiteit geworden met de creatie van de regionale Bank of Catalonia. Studenten hebben de bank virtueel gecreëerd waarmee het mogelijk is om met de zogenaamde Catcoin met een waarde van 0,46 euro te betalen. Vooralsnog gaat het om een studieproject van universiteitsstudenten maar als het aan de voorstanders van de Catalaanse onafhankelijkheid lag zal deze bank binnenkort realiteit worden na de komende verkiezingen op zondag 27 september.

Een groep studenten van de Facultad de Economía y Empresa van de Universitat Autónoma de Barcelona (UAB) hebben een virtuele bank gecreëerd met de Bank of Catalonia of BOC. Samen met de nieuwe bank werd ook meteen de nieuwe muntsoort Catcoin geïntroduceerd als vervanger van de euro aangezien een onafhankelijk Catalonië buiten Europa zal komen te vallen volgens Brussel.

Op de Facebook pagina is meer informatie te vinden van de droombank van de huidige regionale president en grootste voorstander van een onafhankelijk Catalonië Artur Mas. Of deze bank ooit realiteit zal worden is nog maar de vraag maar leuk is het wel, althans voor de Catalanen die wellicht nu al bankrekeningen willen openen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken