skip to Main Content
Burgemeester geeft geen subsidie meer aan stierenvechterschool in Madrid

Burgemeester geeft geen subsidie meer aan stierenvechterschool in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

stierenvechten2aMADRID – De nieuwe en nu al controversiële burgemeester van Madrid Manuela Carmena (ex-rechter) heeft al diverse beslissingen genomen die de voormalige conservatieve burgemeesters niet zo makkelijk zouden nemen. Nu heeft zij eigenhandig besloten dat een prestigieuze matadorenschool in de stad geen subsidie meer zal krijgen. De activiteiten die op deze school plaatsvinden zijn volgens haar niet in overeenstemming met het verdedigen van de dierenrechten.

Manuela Carmena heeft er weer een paar nieuwe vijanden bijgekregen nadat ze heeft besloten dat de matadorenschool Escuela de Tauromaquia in Madrid geen subsidie meer zal krijgen uit de gemeentekas. Volgens de media gaat het om een bedrag van 61.200 euro wat de school gebruikte voor het betalen van klassen, workshops en verzekeringen. Dat geld zal nu ergens anders vandaan moeten komen.

De matadorenschool Escuale de Tauromaqui bestaat al sinds 1976 en leidde een aantal van Spanje’s bekendste stierenvechters op. Feit is dat het stierenvechten nog steeds voor veel controversie en meningsverschillen tussen voor- en tegenstanders zorgt. Er is echter ook een hele industrie die leeft van deze “sport” of “kunst” zoals de voorstanders het noemen. Het opheffen van het stierenvechten zou betekenen dat er honderden bedrijven over de kop zouden gaan en er duizenden werklozen bij zouden komen. Daarnaast zou er een einde komen aan een eeuwenoude traditie.

Dit jaar is het echter ook de dodelijkste zomer ooit met maar liefst 12 mensen die op de horens zijn genomen door de stieren tijdens dorpsfeesten waarbij die personen overleden aan de verwondingen. Toch is dat een klein aantal als men dit vergelijkt met de 16.000 kleine en grote stierengevechten van deze zomer – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken