skip to Main Content
Centrale regering Spanje zet stop op vluchtelingenplan van Valenciaanse regering

Centrale regering Spanje zet stop op vluchtelingenplan van Valenciaanse regering

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

balnearia1aVALENCIA – De centrale Spaanse regering wil niet dat de regionale regering van de Comunidad Valenciana een hulpboot stuurt naar het Griekse eiland Lesbos om 1.100 Syrische vluchtelingen via een directe weg over zee naar Spanje te brengen. De Generalitat Valenciana heeft de plannen al klaarliggen om met een ferry van het bedrijf Baleària naar het Griekse eiland te varen en de vluchtelingen naar Valencia te vervoeren.

De Spaanse regering bedankt de initiatieven van de regio Valencia maar zegt deze niet nodig te hebben aangezien het hier om een Europese kwestie gaat. Of de regio Valencia zich daar iets van aan trekt is nog maar de vraag want de Socialistische president van de Generalitat Ximo Puig heeft al aangegeven dat zij, ondanks de tegenwerking vanuit Madrid, toch door zullen gaan met de plannen.

Alles is klaar, de 165 meter lange boot/ferry van het bedrijf Baleària ligt al klaar in de haven van Valencia, het geld is er en ook de opvangplaatsen voor de meer dan 1.100 Syrische vluchtelingen zijn geregeld. Buiten de plannen van o.a. de gemeente Valencia en de regionale overheid heeft men ook minstens 350.000 euro geschonken aan diverse goede doelen instellingen.

Het probleem is vooralsnog de centrale conservatieve overheid die geen interesse toont in de plannen van de regio Valencia. Daarnaast zei de vice presidente Soraya Sáenz de Santamaría dat ze weliswaar alle privé initiatieven waarderen maar dat het overbrengen van Syrische vluchtelingen naar Spanje via Europese weg moet gebeuren – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken