skip to Main Content
Inwoners rijke Pozuelo stad buiten Madrid stoppen bouw van McDonald’s

Inwoners rijke Pozuelo stad buiten Madrid stoppen bouw van McDonald’s

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

mcdonalds2aMADRID – De inwoners van de dure stad Pozuelo de Alarcón net buiten Madrid hebben de bouw van een nieuw te bouwen McDonald’s restaurant in hun luxe stad gestopt. De bouwstop is een realiteit geworden nadat de rijke inwoners gedurende maanden hebben geprotesteerd en protestbrieven hebben geschreven naar de gemeente.

De bouw van de McDonald’s was al in volle gang maar deze is nu in ieder geval voorlopig stilgelegd. Volgens de tegenstanders van de Amerikaanse Fast Food keten wordt deze illegaal gebouwd op grond die bedoeld was voor doeleinden voor de inwoners van de gemeente. Men zegt dan ook dat de vergunningen illegaal verkregen zijn.

De Somosaguas buurt in Pozuelo de Alarcón heeft wellicht wel de rijkste inwoners van Spanje met bekendheden zoals voetbalster Cristiano Ronaldo of andere sporters en filmacteurs. Volgens veel inwoners van de buurt zijn de vergunningen niet correct verkregen en was het de bedoeling dat de McDonald’s een uitbreiding zou zijn van een nieuw te bouwen lokaal ziekenhuisje. Die plannen zijn inmiddels zo veranderd dat er alleen nog maar een restaurant gebouwd gaat worden, iets wat dus niet correct is.

Pozuelo de Alarcón werd gedurende jaren geregeerd door de PP partij waarbij vele politici betrokken zijn bij diverse schandalen zoals de fraudezaak Gürtel. Nu wordt de gemeente geregeerd door Ciudadanos die schoon schip willen maken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken