Spaanse krant over de deelnemers van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’

Spaanse krant over de deelnemers van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’
Beeld: La Ideal

GRANADA – Het is niet de eerste keer maar het afgelopen weekend heeft de regionale krant van de provincie Granada La Ideal een artikel gewijd aan de deelnemers en de winnaars ‘Nando’ en Thysa van het RTL4 realityprogramma ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’. Daarnaast heeft men het over de effecten en nasleep van het populaire programma waardoor er meer winkeltjes zijn en veel auto’s met gele nummerplaten en huurauto’s.

Er zijn alweer diverse weken voorbij sinds er een einde is gekomen aan het populaire tv-programma van RTL4 met de vijf koppels in het Andalusische bergdorpje Polopos aan de tv-kijkers en aan de 54 inwoners van het dorp moesten laten zien waarom zij de winnaars zouden moeten zijn. Dat het programma een invloed heeft gehad op het dorp en haar inwoners is duidelijk.

Niet alleen heeft Polopos er meer buitenlandse inwoners bijgekregen maar er is ook meer leven in de brouwerij nu plots honderden toeristen de weg weten te vinden naar Polopos. Volgens de krant waren er deze zomer dagen bij dat er meer dan 100 Nederlanders door de smalle straten van het dorp liepen en op zoek waren naar de plaatsen waar gefilmd was.

Toeristen

Daarbij werd uiteraard door de dagjesmensen gezocht naar de 42-jarige Wijnand ‘Nando’ Book en de 32-jarige Thysa Zevenbergen die het realityprogramma wisten te winnen en inmiddels echte ‘poloperos’  zijn geworden. Het stel wist 20.000 euro te krijgen wat ze investeren in een residentie voor artiesten. Het tweetal is inmiddels ereburger van Polopos en net zoals de rest van de deelnemers aan het programma hebben ze besloten in het dorp te blijven wonen.

Ivo en Koen

Wat veel mensen wellicht niet weten is dat RTL4 bij Polopos terecht is gekomen via twee jonge Nederlandse producers Ivo en Koen die jaren geleden reeds in het bergdorpje zijn beland. Zij waren het die RTL4 op het idee brachten om een nieuwe seizoen van ‘Het Spaanse Dorp’ in Polopos op te nemen. Ivo en Koen hebben volgens de regionale krant diverse bedsrijfjes opgezet in Polops waaronder de Posada ‘La Primera Sonrisa’, gelegen bij binnenkomst in het dorp.  

Leiden

Om hun dank te betuigen aan o.a. de burgemeester Matías González hebben Thysa en Wijnand besloten hem mee te nemen naar Leiden om de stad te leren kennen en het Leids Ontzet bij te wonen. Het zal dus mogelijk zijn om op 2 en 3 oktober de inmiddels in Nederland bekende burgemeester en de Polopos inwoners te spotten.

Lees hier een interview met Thysa en Wijnand.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

5
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
jdewilligen

grandioos progamma goet opgezet ga zou door goet voor de kijkseifers.

Anoniem

Grandios progamma mag volgend jaar door gaan maar dan in portugal succes

Andrea

Geachte heer/ mevrouw
Van RTL
Ik en mijn vriend hebben een vraag wat zijn de eissen als je je eigen wil opgeven voor dat programma?
Ik hoor graag van u per mail

Mvg A.v.Velzen

Anoniem

Wij zijn er geweest met nog ee stel heel leuk dorpje petje af voor de deelnemers

Erica Otten

Dit is heel leuk om te lezen .We gaan vast een keer kijken. Zelf wonen we al 3 jaar in Almuñécar Granada .En het bevalt ons goed.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.