Spaanse krant over de deelnemers van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’

Spaanse krant over de deelnemers van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’
Beeld: La Ideal

Spaanse krant over de deelnemers van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Het is niet de eerste keer maar het afgelopen weekend heeft de regionale krant van de provincie Granada La Ideal een artikel gewijd aan de deelnemers en de winnaars ‘Nando’ en Thysa van het RTL4 realityprogramma ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’. Daarnaast heeft men het over de effecten en nasleep van het populaire programma waardoor er meer winkeltjes zijn en veel auto’s met gele nummerplaten en huurauto’s.

Er zijn alweer diverse weken voorbij sinds er een einde is gekomen aan het populaire tv-programma van RTL4 met de vijf koppels in het Andalusische bergdorpje Polopos aan de tv-kijkers en aan de 54 inwoners van het dorp moesten laten zien waarom zij de winnaars zouden moeten zijn. Dat het programma een invloed heeft gehad op het dorp en haar inwoners is duidelijk.

Niet alleen heeft Polopos er meer buitenlandse inwoners bijgekregen maar er is ook meer leven in de brouwerij nu plots honderden toeristen de weg weten te vinden naar Polopos. Volgens de krant waren er deze zomer dagen bij dat er meer dan 100 Nederlanders door de smalle straten van het dorp liepen en op zoek waren naar de plaatsen waar gefilmd was.

Toeristen

Daarbij werd uiteraard door de dagjesmensen gezocht naar de 42-jarige Wijnand ‘Nando’ Book en de 32-jarige Thysa Zevenbergen die het realityprogramma wisten te winnen en inmiddels echte ‘poloperos’  zijn geworden. Het stel wist 20.000 euro te krijgen wat ze investeren in een residentie voor artiesten. Het tweetal is inmiddels ereburger van Polopos en net zoals de rest van de deelnemers aan het programma hebben ze besloten in het dorp te blijven wonen.

Ivo en Koen

Wat veel mensen wellicht niet weten is dat RTL4 bij Polopos terecht is gekomen via twee jonge Nederlandse producers Ivo en Koen die jaren geleden reeds in het bergdorpje zijn beland. Zij waren het die RTL4 op het idee brachten om een nieuwe seizoen van ‘Het Spaanse Dorp’ in Polopos op te nemen. Ivo en Koen hebben volgens de regionale krant diverse bedsrijfjes opgezet in Polops waaronder de Posada ‘La Primera Sonrisa ’, gelegen bij binnenkomst in het dorp.  

Leiden

Om hun dank te betuigen aan o.a. de burgemeester Matías González hebben Thysa en Wijnand besloten hem mee te nemen naar Leiden om de stad te leren kennen en het Leids Ontzet bij te wonen. Het zal dus mogelijk zijn om op 2 en 3 oktober de inmiddels in Nederland bekende burgemeester en de Polopos inwoners te spotten.

Lees hier een interview met Thysa en Wijnand.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.