skip to Main Content
Spaanse krant over de deelnemers van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’
La Ideal

Spaanse krant over de deelnemers van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’

GRANADA – Het is niet de eerste keer maar het afgelopen weekend heeft de regionale krant van de provincie Granada La Ideal een artikel gewijd aan de deelnemers en de winnaars ‘Nando’ en Thysa van het RTL4 realityprogramma ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’. Daarnaast heeft men het over de effecten en nasleep van het populaire programma waardoor er meer winkeltjes zijn en veel auto’s met gele nummerplaten en huurauto’s.

Er zijn alweer diverse weken voorbij sinds er een einde is gekomen aan het populaire tv-programma van RTL4 met de vijf koppels in het Andalusische bergdorpje Polopos aan de tv-kijkers en aan de 54 inwoners van het dorp moesten laten zien waarom zij de winnaars zouden moeten zijn. Dat het programma een invloed heeft gehad op het dorp en haar inwoners is duidelijk.

Niet alleen heeft Polopos er meer buitenlandse inwoners bijgekregen maar er is ook meer leven in de brouwerij nu plots honderden toeristen de weg weten te vinden naar Polopos. Volgens de krant waren er deze zomer dagen bij dat er meer dan 100 Nederlanders door de smalle straten van het dorp liepen en op zoek waren naar de plaatsen waar gefilmd was.

Toeristen

Daarbij werd uiteraard door de dagjesmensen gezocht naar de 42-jarige Wijnand ‘Nando’ Book en de 32-jarige Thysa Zevenbergen die het realityprogramma wisten te winnen en inmiddels echte ‘poloperos’  zijn geworden. Het stel wist 20.000 euro te krijgen wat ze investeren in een residentie voor artiesten. Het tweetal is inmiddels ereburger van Polopos en net zoals de rest van de deelnemers aan het programma hebben ze besloten in het dorp te blijven wonen.

Ivo en Koen

Wat veel mensen wellicht niet weten is dat RTL4 bij Polopos terecht is gekomen via twee jonge Nederlandse producers Ivo en Koen die jaren geleden reeds in het bergdorpje zijn beland. Zij waren het die RTL4 op het idee brachten om een nieuwe seizoen van ‘Het Spaanse Dorp’ in Polopos op te nemen. Ivo en Koen hebben volgens de regionale krant diverse bedsrijfjes opgezet in Polops waaronder de Posada ‘La Primera Sonrisa’, gelegen bij binnenkomst in het dorp.  

Leiden

Om hun dank te betuigen aan o.a. de burgemeester Matías González hebben Thysa en Wijnand besloten hem mee te nemen naar Leiden om de stad te leren kennen en het Leids Ontzet bij te wonen. Het zal dus mogelijk zijn om op 2 en 3 oktober de inmiddels in Nederland bekende burgemeester en de Polopos inwoners te spotten.

Lees hier een interview met Thysa en Wijnand.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Geachte heer/ mevrouw
    Van RTL
    Ik en mijn vriend hebben een vraag wat zijn de eissen als je je eigen wil opgeven voor dat programma?
    Ik hoor graag van u per mail

    Mvg A.v.Velzen

  2. Dit is heel leuk om te lezen .We gaan vast een keer kijken. Zelf wonen we al 3 jaar in Almuñécar Granada .En het bevalt ons goed.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken