Apothekers Spanje willen PCR-tests gaan uitvoeren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
123rf
Beeld: 123rf

MADRID – In het kader van de Wereld Apothekerdag deze vrijdag hebben de apothekers gevraagd om ook PCR-tests te kunnen uitvoeren. De apothekers willen meehelpen in de strijd tegen het coronavirus door in de ruim 22.000 apotheken mee te helpen met het testen van inwoners van Spanje.

De Federación Empresarial de Farmacéuticos Españoles (FEFE) heeft aan de regering gevraagd om PCR-tests te kunnen uitvoeren. Dat betekent dat 80.000 professionals die in de 22.000 apotheken werkzaam zijn in Spanje mee kunnen helpen met het uitvoeren van de meest gangbare corona-test.

De apothekers zeggen met een volledige garantie PCR-tests te kunnen uitvoeren net zoals de apotheken al doen met andere meer complexe tests zoals cholesterol-, glucose-, triglyceriden- of zwangerschapstests. 

Volgens de vereniging van Spaanse apothekers wordt er veel om deze corona-tests gevraagd bij de farmacias, vooral in de plattelandsgebieden waar de apotheek vaak het enige aanspreekpunt is.

Er wordt verder niet gesproken over dat deze corona-tests dan gratis moeten zijn of tegen betaling. Op dit moment worden er hoofdzakelijk PCR-tests uitgevoerd in ziekenhuizen en medische centra of op speciale plaatsen maar is het niet mogelijk om als persoon gratis een PCR-tests te laten uitvoeren.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.