Search
menu
Search

Eerste sneeuw deze herfst gevallen in de Pyreneeën van Huesca

Eerste sneeuw in de herfst gevallen in de Pyreneeën van Huesca
Beeld: Refugio de Góriz

Eerste sneeuw deze herfst gevallen in de Pyreneeën van Huesca

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Het is pas sinds vrijdag 23 september officieel herfst in Spanje maar het slechte weer heeft zich al laten merken op meerdere plaatsen in Spanje. Zo zijn er veel problemen geweest met wateroverlast na hevige regenval in Catalonië, in de Valencia regio, Andalusië en op de Balearen en hebben de Canarische Eilanden dit weekend te maken met de gevolgen van de tropische storm ‘Hermine’. Maar op de pieken van de hoogste bergen in de Spaanse Pyreneeën is nu al sneeuw gevallen.

In dit geval is dat gebeurd bij het natuurpark Ordesa en Monte Perdido waar de de piek van de 3.144 meter hoge Taillón berg bedekt is met een laag sneeuw, zoals de Refugio de Góriz laat zien met bovenstaande foto. Het was voorspeld dat er sneeuw zou kunnen vallen vanaf 2.900 meter hoogte en dat is dus ook gebeurd in de provincie Huesca. Vanaf woensdag wordt meer regen en eventueel sneeuw verwacht.

Maar de Taillón berg is niet de enige in Huesca die wit gekleurd is want er viel ook sneeuw bij Benasque op de Posets berg die 3.369 meter hoog is. Ongetwijfeld is er meer sneeuw gevallen op meerdere plaatsen in de Pyreneeën.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?