Jongeman van 20 neergestoken tijdens de feesten van La Mercè de Barcelona

Jongeman van 20 neergestoken tijdens de feesten van La Mercè de Barcelona
Beeld: @mossos / twitter

Jongeman van 20 neergestoken tijdens de feesten van La Mercè de Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De nacht van zaterdag op zondag, de tweede nacht van de feesten van La Mercè in Barcelona, eindigde op een drieste noot. Tijdens een schermutseling in de buurt van de plaza de Espanya werd een jongeman neergestoken. Hij overleefde de aanval niet. Na dit conflict braken ook rellen los tussen jongeren en ordediensten.

De feiten vonden plaats na een botellón vlakbij de plaza de Espanya, op slechts enkele meters van de optredens aan de avenida de Maria Cristina. In totaal hield de politie 12 personen aan. Eerder al ontstonden woordenwisselingen tussen het schoonmaakpersoneel van een van de metro ingangen aan de plaza de Espanya en het 500 tal jongeren die er aan het feesten was. 

De boze jongeren gooiden in de buurt van het station motors tegen de grond, beschadigden terrasmeubilair en staken zelfs enkele afvalcontainers in de calle Tarragona en de calle Consell de Cent in brand. In de Calle Creu Coberta plunderden ze ook een slagerij. 

De jongeman van 20 jaar werd omstreeks 3.15 uur neergestoken. Hij werd overgebracht naar het Clinic ziekenhuis, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De aanval zou volgens de ordediensten echter niets met de rellen te maken hebben, die pas om 4.40 uur losbraken. 

De burgemeester van Barcelona, Ada Colau, betreurt de dood van de jongeman. Vorig jaar vonden ook al rellen plaats tijdens de feesten van La Mercè, maar die waren volgens Colau van een grotere omvang. “Er is altijd wel een groep mensen die van massa-evenementen gebruik wil maken om rel te schoppen”, verklaarde de burgemeester nog. Volgens haar waren alle ordediensten goed voorbereid en is de schade uiteindelijk tot een minimum beperkt gebleven. Ook zij benadrukte dat de steekpartij los stond van de rellen die later uitbraken.

Ga naar de inhoud