skip to Main Content
Meer horror of killer clowns gesignaleerd in Spanje

Meer horror of killer clowns gesignaleerd in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

paternaVALENCIA – Zoals te verwachten was gaan nu ook de Spanjaarden meedoen met het wereldwijde fenomeen “killer” of “horror” clowns waarbij een stelletje idioten verkleed als horror clowns in de avonduren over straat lopen en de mensen de stuipen op het lijf jagen. Nadat begin half oktober de eerste Spaanse killer clowns waren gesignaleerd in Lleida in Catalonië is het nu de beurt aan de plaats Paterna in Valencia.

Zowel de gemeente alsook de politie van Paterna vragen om kalmte bij de bevolking en wijst de inwoners van de Valenciaanse stad erop dat het hier slechts om grappenmakers gaat die menen lollig te zijn door verkleed over straat te lopen en als angstaanjagende clowns de mensen te laten schrikken.

Eerste clowns

De “payasos diabólicas” waren nog niet veel gesignaleerd in Spanje. Er was slechts een geval bekend van onbekenden in Lleida in Catalonië die half oktober als clown verkleed over straat liepen. Nu komen daar enkele clowns in Paterna bij en vreest men dat het killer clown fenomeen meer zal gaan voorkomen nu het aanstaande weekend Halloween zal zijn.

Paterna

Voorlopig heeft de politie van Paterna enkele tips gegeven over hoe te handelen als men oog in oog komt te staan met een killer clown. Kalm blijven, geen conflict zoeken en de politie bellen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan als je ’s-Avonds over straat loopt en er een idioot verkleed als angstaanjagende clown voor je springt maar wellicht wel wijs om op te volgen.

Halloween en Día de Todos los Santos

Komende maandag 31 oktober is het Halloween en is het traditie om angstaanjagend over straat te lopen of naar feesten te gaan. Helaas vreest men dat rond deze datum er meer verschijningen van killer of horror clowns kunnen komen. Daarnaast is het 1 november Día de Todos los Santos of Allerheiligen, een dag waarop alle doden herdacht worden en een Nationale feestdag in Spanje.

Clown in 2014 in Asturië

Overigens is het niet helemaal voor het eerst dat er angstaanjagende clowns over straat lopen. Iets soortgelijks gebeurde ook al rond 31 oktober 2014 in de stad Gijón in Asturië. Daar liep, naar later bleek een 22-jarige grappenmaker, enkele dagen verkleed als horror clown door de straten van Gijón en veroorzaakte hij redelijk veel paniek. In datzelfde jaar waren er ook veel problemen met killer clowns in Frankrijk – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Moet er zeker weer een nieuwe wet gemaakt worden dat dit verboden is met een grote boete (voor de staatskas)? Nee meneer Rajoy het is een kwestie van opvoeding en dat behoort te beginnen op de kleuterschool. Bij de bron moet je het zoeken!!!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken