Duna, de hond die het noodweer op Mallorca overleefde door uren te zwemmen

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Duna, de hond die het noodweer op Mallorca overleefde door uren te zwemmen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Twee weken geleden werd het eiland Mallorca en in het bijzonder de gemeente Sant LLorenç zwaar getroffen door een enorme hoosbui waardoor praktisch het hele dorp werd bedolven door een kolkende watermassa. Daarbij overleden maar liefst 13 personen en honderden dieren maar één hond wist de dood te ontsnappen, Duna.

Afgelopen 9 oktober werd Sant Llorenç op het eiland Mallorca door de grootste stormvloed ooit in deze gemeente getroffen waardoor straten pleinen, droge rivierbeddingen, woningen, kelders en garages onderliepen met water en alles wat dit water meenam in haar weg door het dorp.

Naast de brandweer, politie, militairen en zelfs Rafael Nadal die als helden worden omschreven vanwege hun werk bij het redden van personen en opruimen van het puin, is ook de hond Duna een lokale held. Niet omdat deze zwarte labrador mensen heeft gered maar wel omdat deze hond zichzelf van een verdrinkingsdood wist te redden door gedurende meer dan twee uur te zwemmen in een garage.

De hond was met een touw vastgebonden in een garage die dankzij het noodweer compleet volliep met water. Duna kon geen kant op want zij was immers vastgebonden. Aangezien ontsnappen geen mogelijkheid was zat er voor Duna niets anders op dan gedurende twee of drie uur te zwemmen in de garage.

De hond kon pas bevrijd worden uit haar moeilijke positie toen de eigenaar eindelijk de woning en dus ook de garage kon bereiken om Duna lo te maken. In de garage had de eigenaar al zijn materiaal en een auto opgeslagen en hij is alles kwijtgeraakt. Maar gelukkig heeft zijn hond het noodweer wel overleefd, al is de vraag natuurlijk waarom Duna vastgebonden was in de garage.

Duna loopt nu trots door het dorp en wordt door iedereen in Sant Llorenç als een held gezien. Velen vragen zich af wat Duna allemaal zou kunnen vertellen over haar avonturen en bijna dood ervaring.Als Duna toch eens zou kunnen praten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.