Duna, de hond die het noodweer op Mallorca overleefde door uren te zwemmen

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Twee weken geleden werd het eiland Mallorca en in het bijzonder de gemeente Sant LLorenç zwaar getroffen door een enorme hoosbui waardoor praktisch het hele dorp werd bedolven door een kolkende watermassa. Daarbij overleden maar liefst 13 personen en honderden dieren maar één hond wist de dood te ontsnappen, Duna.

Afgelopen 9 oktober werd Sant Llorenç op het eiland Mallorca door de grootste stormvloed ooit in deze gemeente getroffen waardoor straten pleinen, droge rivierbeddingen, woningen, kelders en garages onderliepen met water en alles wat dit water meenam in haar weg door het dorp.

Naast de brandweer, politie, militairen en zelfs Rafael Nadal die als helden worden omschreven vanwege hun werk bij het redden van personen en opruimen van het puin, is ook de hond Duna een lokale held. Niet omdat deze zwarte labrador mensen heeft gered maar wel omdat deze hond zichzelf van een verdrinkingsdood wist te redden door gedurende meer dan twee uur te zwemmen in een garage.

De hond was met een touw vastgebonden in een garage die dankzij het noodweer compleet volliep met water. Duna kon geen kant op want zij was immers vastgebonden. Aangezien ontsnappen geen mogelijkheid was zat er voor Duna niets anders op dan gedurende twee of drie uur te zwemmen in de garage.

De hond kon pas bevrijd worden uit haar moeilijke positie toen de eigenaar eindelijk de woning en dus ook de garage kon bereiken om Duna lo te maken. In de garage had de eigenaar al zijn materiaal en een auto opgeslagen en hij is alles kwijtgeraakt. Maar gelukkig heeft zijn hond het noodweer wel overleefd, al is de vraag natuurlijk waarom Duna vastgebonden was in de garage.

Duna loopt nu trots door het dorp en wordt door iedereen in Sant Llorenç als een held gezien. Velen vragen zich af wat Duna allemaal zou kunnen vertellen over haar avonturen en bijna dood ervaring.Als Duna toch eens zou kunnen praten.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ja zo gaan veel Spanjaarden met hun honden om.
Vastbinden , weggaan en de hele dag laten blaffen.
We hebben er vast (bijna) allemaal wel eens mee te maken gehad.

Fijn Duna dat je het heeft overleeft ,wat een rot baas had jij .
ik hoop dat je een lieve nieuwe baas krijgt .en dat hij zelf ook eens vast gebonden
in de garage word gevonden en onderwater kom te staan laat hem ook maar een uren zwemmen aan een touw .
veel geluk in je nieuwe leven Duna ,knuffel want ik weet dat een labrador er van houd .

Vrees dat er geen nieuwe baas komt voor Duña.
Want de baas blijft de baas en doet nu leuk voor de foto.
Wat een enorme eikel die vent

Als Duna kon praten had ze direct een ander baasje uitgezocht. Wat een eikel, om een hond in de garage vast te leggen, waarschijnlijk haar hele leven lang al. Gelukkig Is die vent verder alles kwijt,…’t is heb van harte gegund

Snap dat ook niet, gelukkig goed afgelopen. Paar maanden geleden kwam een video uit de VS in het nieuws, de eigenaar filmde op z’n gemak de bosbrand en hoe zijn huis werd bedreigd, voordat hij vele minuten later zelf vertrok. Voor het filmen had hij kennelijk alle tijd, maar niet voor het redden van zijn honden die hij met het huis achterliet en bij de brand omkwamen. Erg.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.