skip to Main Content
Nederlandse vrouw met 180.000 euro verstopt in schoenen aangehouden op vliegveld Madrid

Nederlandse vrouw met 180.000 euro verstopt in schoenen aangehouden op vliegveld Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De politie van het vliegveld Madrid-Barajas heeft afgelopen 18 november een 29-jarige Nederlandse vrouw aangehouden omdat in haar bagage maar liefst 180.000 euro verstopt zat in dubbele bodems in haar schoenen. Daarnaast droeg de vrouw bijna 6.000 aan cash in haar portemonnee en gedroeg ze zich erg verdacht. De vrouw wordt ervan verdacht het vermoedelijke drugsgeld te willen witwassen.

De politie vermoedt dat het in dit geval om drugsgeld gaat omdat de Nederlandse vrouw van Brussel naar Madrid was gevlogen voor een tussenlanding om daarna door te vliegen naar Colombia. Bij een routinecontrole stuitten de agenten op de 29-jarige vrouw die zich blijkbaar nerveus en verdacht gedroeg op het vliegveld. De vrouw werd uit de rij gehaald en onderzocht waarop men op 5.950 euro stuitte in haar handtas.

Toen dat geld eenmaal gevonden was besloten de agenten de koffer van de vliegtuigpassagier ook te controleren en kwam men erachter dat er veel paren schoenen zaten in de koffer, niet helemaal ongewoon bij vrouwen, maar men zag dat er een dubbele bodem in de schoenen zat. Toen de agenten deze openden stuitte men op 180.000 euro in 500 euro biljetten. In dit geval ging het om meerdere pakketjes met 500 euro biljetten met een waarde van 45.000 euro per pakje.

Hierop werd de vrouw gearresteerd op verdenking van het witwassen van drugsgeld wat ze van Nederland/Belgié naar Colombia wilde smokkelen. Het is niet zeker wat er nu met de 29-jarige Nederlandse vrouw gaat gebeuren maar voorlopig zit ze in Spanje in de cel – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
    1. Op europeesche vluchten,dus in haar geval,mag men tot 10.000 meebrengen,echter,wanneer dit meer is ,dan moet men dit aangeven bij de douane

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken