skip to Main Content
Lionel Messi tekent eindelijk nieuw contract bij FC Barcelona

Lionel Messi tekent eindelijk nieuw contract bij FC Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Eindelijk heeft de voorzitter van voetbalclub FC Barcelona zijn reeds vele malen aangekondigde foto met Messi kunnen maken waarop te zien is dat beide mannen het nieuwe contract ondertekenen. Lionel Messi zal tot het jaar 2021 bij Barcelona blijven, het jaar waarin hij 34 jaar oud wordt. In het contract is een speciale anti-PSG clausule opgenomen waardoor de kleine Argentijn niet net zoals zijn ex collega Neymar voor honderden miljoenen overgenomen kan worden door de Franse topclub. Het is niet bekend gemaakt wat Messi per jaar gaat verdienen.

Messi zal nog enkele jaartjes bij de Catalaanse voetbalclub blijven spelen nu hij zijn handtekening heeft geplaatst onder een nieuw contract. Messi speelt dit jaar alweer zijn 14e seizoen bij Barça en heeft, naast het Argentijnse nationale elftal, nooit bij een andere club gevoetbald aangezien hij van jongs af aan getraind werd door FC Barcelona. Op 16-jarige leeftijd maakte hij in 2004 zijn debuut bij het eerste elftal onder trainer Rijkaard en sindsdien is zijn succes gestegen tot beste voetballer ter wereld (al wordt dat door Cristiano Ronaldo fans ontkend). In die 14 jaar heeft Messi 523 doelpunten gescoord in 602 wedstrijden, heeft hij samen met zijn collega’s 8 Spaanse competities gewonnen, 4 Champions League titels, 5 Copa del Rey, 7 Spaanse Supercup en 3 Europese Supercup bekers en 3 Wereldclub titels op naam weten te schrijven, in totaal 30 titels.

Er was nogal wat te doen rondom het ondertekenen van dit nieuwe contract aangezien dit door de FC Barcelona voorzitter Josep María Bartomeu al in de zomer was aangekondigd na een bevestiging van de vader van Messi. De speler zelf heeft er echter heel lang over gedaan om zijn eigen en meest belangrijke handtekening te plaatsen. Er werd veel gespeculeerd dat de Argentijn weg wilde gaan uit Barcelona omdat hij de situatie rondom de Catalaanse Republiek en het mogelijk niet meer kunnen voetballen in de Spaanse en Europese competitie niet zag zitten. Uiteindelijk heeft Messi toch besloten om in ieder geval tot het jaar 2021 in Barcelona te blijven.

Het is de achtste keer dat Messi zijn handtekening zet onder een contract met FC Barcelona maar dit keer staat er een heel bijzondere clausule in. Messi had al een afkoopsom-clausule van 300 miljoen euro maar gezien het feit dat deze zomer zijn ex collega Neymar voor bijna 200 miljoen werd gekocht en naar het Franse PSG ging werd besloten een clausule van maar liefst 700 miljoen op te nemen zodat grote en rijke clubs zoals PSG of Manchester City dat geld niet zomaar op tafel kunnen leggen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Voetbal draait enkel nog maar om geld en ik kan er ook niet meer met spanning naar kijken, er gaat veels te veel geld om in het spel terwijl miljoenen creperen van armoede.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by