skip to Main Content
Opnieuw kaarten voor de Caminito del Rey wandeling in de verkoop

Opnieuw kaarten voor de Caminito del Rey wandeling in de verkoop

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Vanaf komende dinsdag 28 november gaan er weer entreekaarten voor de Caminito del Rey wandeling in Álora in de verkoop. Het gaat om kaarten voor de maanden februari, maart, april en mei voor volgend jaar. De kostprijs is nog steeds 10 euro en 18 euro voor een kaartje met begeleidende gids. In totaal gaan er 100.000 kaarten in de verkoop via de website van de Caminito del Rey. Begin volgend jaar moet tevens het nieuwe bezoekerscentrum opengaan.

Was je van plan om tussen februari en mei de Caminito del Rey te gaan bewandelen, dan is het vanaf dinsdag 28 november mogelijk om de gewilde entreekaarten te bemachtigen. Wees er echter wel snel bij want de beste kaarten zijn altijd als eerste weg. Dan hebben we het meestal over de kaarten op de zaterdag en zondag en feestdagen waarop veel mensen vrij hebben en ook de tijd hebben om de wandeling te gaan maken. De kaarten gaan in de verkoop op de website van caminitodelrey.info

Elke dag mogen er 1.100 personen de wandeling in het natuurgebied Desfiladero de los Gaitanes maken en daarvoor gaan er 100.000 kaarten in de verkoop voor de maanden februari, maart, april en mei 2018. Gedurende het komende jaar blijven de entreeprijzen gelijk aan de afgelopen twee jaar, dat wil zeggen 10 euro per kaartje en 18 euro als je de wandeling met een begeleidende gids wilt doen. Sinds afgelopen zomer is er die mogelijkheid waarbij een Spaans en Engels sprekende gids mee loopt en alles over de geschiedenis, natuur en restauratie van de Caminito del Rey verteld.

Bezoekerscentrum

De wandelaars die tussen februari en mei volgend jaar de wandeling gaan maken over de Caminito del Rey kunnen daarnaast gebruik maken van het nieuwe bezoekerscentrum wat begin volgend jaar geopend moet worden. In december van dit jaar moeten de werkzaamheden voltooid zijn waarna men het gebouw kan gaan inrichten.

Dit nieuwe “Centro de visitantes” is langs de MA-5403 weg tussen Ardales en El Chorro gelegen, ongeveer ter hoogte van kilometerpaal 5,500. Het gaat om een gebouw van 500 vierkante meter wat vanwege het gebruik van hout en natuurlijke materialen geïntegreerd is in de natuurlijke omgeving. In het gebouw is een informatiebalie gehuisvest, de kantoren van het beheer van de Caminito del Rey en een winkel waar diverse artikelen gerelateerd met het wandelpad, het natuurpark en de omgeving te krijgen zijn.

Aan de kant van het meer is een buitenterras en een bar/cafetaria waar je onder het genot van een drankje en hapje kunt bijkomen van de prachtige wandeling en kunt genieten van een mooi uitzicht. Er is tevens een parkeerplaats voor zo’n 200 auto’s naast het bezoekerscentrum.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken