skip to Main Content
Lichte aardbevingen nabij Murcia en Granada
123rf

Lichte aardbevingen nabij Murcia en Granada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – De afgelopen uren hebben er diverse lichtere aardbevingen plaatsgevonden in de nabijheid van Murcia en Granada. Ook de Canarische Eilanden Gran Canaria en Tenerife hebben te maken gehad met twee lichte aardbevingen. In alle gevallen kwam het niet boven de 3 op de schaal van Richter.

De eerste van de aardbevingen vond plaats nabij Granada in de nacht van zaterdag op zondag om 00.32 uur. Deze beving had een kracht van 2,8 op de schaal van Richter en had als epicentrum Otura waar 10 kilometer onder het aardoppervlak de aardbeving zijn oorsprong had. Zondagmorgen om 6.52 uur vond er nog een lichtere aardbeving plaats van 1,9 op de schaal van Richter bij dezelfde gemeente.

Inwoners van de omgeving van Murcia hadden ook te maken met de gevolgen van een aardbeving met een kracht van 2,4 op de schaal van Richter. Deze beving vond plaats op 10 kilometer onder het epicentrum Fortuna in de regio Murcia om 01.24 uur in de nacht van zaterdag op zondag.

Enkele uren later om 9.12 uur zondagmorgen trilde de bodem bij Fortuna nogmaals nadat er op 12 kilometer diepte een nieuwe aardbeving plaatsvond van 2,9 op de schaal van Richter.

Ook de Canarische Eilanden hadden deze zondagmorgen te maken met kleinere aardbevingen. Deze vonden plaats tussen Gran Canaria en Tenerife bij de Enmedio vulkaan (Volcán de Enmedio), een onderzeese vulkaan gelegen op 24,5 kilometer van Tenerife en 36,2 kilometer van Gran Canaria.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Gran Canaria en Tenerife benaderen elkaar[/su_note]

Het gaat in dit geval om twee aardbevingen, een van 2,4 op de schaal van Richter zondagmorgen om 7.29 uur op 15 kilometer diepte en een beving van 2,4 op de schaal van Richter om 9.33 uur zondagmorgen op 13 kilometer diepte.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Een aard of zeebeving het blijft een beroerde beleving . Zo kwetsbaar zijn wij allen. De natuurkrachten houden echt nergens rekening mee..! Het leven in deze cosmische soep is geen pretje eerder een gelukje als je het vol houdt tot de laatste adem.. ! De aarde met zijn aardplaten . Schuivend en knarsend banen zij voort . Het neemt leven en geeft vloeibaar weer iets terug. Het opschonen van de zeebodem. Het stopt voorlopig niet dit aardse mechanisme , misschien maar goed ook.!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken