Onderzeeër met 3.000 kilo cocaïne gelokaliseerd voor de kust van Galicië

Europa Press
Beeld: Europa Press

Onderzeeër met 3.000 kilo cocaïne gelokaliseerd voor de kust van Galicië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – De politie heeft voor de kust van Galicië een onderzeeër gelokaliseerd met aan boord meer dan 3.000 kilo cocaïne. De vondst werd gedaan voor de kust van Aldán in de gemeente Cangas de Morrazo in de provincie Pontevedra. Het is voor het eerst dat er drugs gesmokkeld worden op deze manier in Spanje.

Volgens de Guardia Civil is de onderzeeër waarschijnlijk afkomstig van een Latijns Amerikaans land. Aan boord waren drie bemanningsleden waarvan de politie er in slaagde om twee van hen te arresteren terwijl de derde vluchtte.

Op het moment van schrijven zal de politie de onderzeeër naar een haven brengen om verder te onderzoeken. Het probleem is dat op zondag de kustwacht, die ervaring heeft met onderzeeërs, druk bezig was met de sleepdiensten van de vastgelopen tanker voor de kust van Galicië.

De onderzeeër is zo’n 20 meter lang en het is volgens de krant de eerste keer dat de politie een ‘submarino’ aantreft vol met drugs voor de kust van Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.