Search
menu
Search

Spaanse Melani eindigt als derde bij Junior Eurovisiesongfestival

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse Melani eindigt als derde bij Junior Eurovisiesongfestival

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje stuurde de jonge zangeres Melani Garcia met het lied ‘Marte’ naar Polen om deel te nemen aan het 17e Junior Eurovisiesongfestival. Melani wist het liedjesfestival voor jongeren niet te winnen maar eindigde met 212 als derde terwijl de winnares Wiktoria Gabor werd die in Polen haar eigen land vertegenwoordigde en voor de tweede opeenvolgende keer wist te winnen voor polen.

Melani wist na een afwezigheid van 13 jaar van Spanje bij het Junior Eurovisiesongfestival weer wat illusie bij veel Spanjaarden op te wekken met het mooi gezongen lied ‘Marte’. Melani deed mee met het 17e liedjesfestival en haalde de derde plaats met 212 punten terwijl ze van tevoren als een van de grote kanshebbers gezien werd.

De Spaanse Melani eindigde een plaats hoger dan Matheu Hinzen die voor Nederland met het Nederlands/Engels gezongen lied ‘Dans met mij’ naar Polen was gestuurd en 186 punten kreeg. België deed niet mee met het Junior Eurovisiesongfestival terwijl Jerzjan Maksim voor Kazachstan op de tweede plaats eindigde met 227 punten.  

De immer vrolijke Melani trad met haar opera-achtige lied over o.a. de milieuvervuiling van plastic in zee als vijfde op terwijl Matheu voor Nederland als 14e optrad. Melani wist in 2018 het La Voz Kids 4 televisie spektakel te winnen en werd op 25 juni 2019 gepresenteerd als de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival voor de jeugd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?