Spaanse Melani eindigt als derde bij Junior Eurovisiesongfestival

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Spaanse Melani eindigt als derde bij Junior Eurovisiesongfestival
Beeld: RTVE

MADRID – Spanje stuurde de jonge zangeres Melani Garcia met het lied ‘Marte’ naar Polen om deel te nemen aan het 17e Junior Eurovisiesongfestival. Melani wist het liedjesfestival voor jongeren niet te winnen maar eindigde met 212 als derde terwijl de winnares Wiktoria Gabor werd die in Polen haar eigen land vertegenwoordigde en voor de tweede opeenvolgende keer wist te winnen voor polen.

Melani wist na een afwezigheid van 13 jaar van Spanje bij het Junior Eurovisiesongfestival weer wat illusie bij veel Spanjaarden op te wekken met het mooi gezongen lied ‘Marte’. Melani deed mee met het 17e liedjesfestival en haalde de derde plaats met 212 punten terwijl ze van tevoren als een van de grote kanshebbers gezien werd.

De Spaanse Melani eindigde een plaats hoger dan Matheu Hinzen die voor Nederland met het Nederlands/Engels gezongen lied ‘Dans met mij’ naar Polen was gestuurd en 186 punten kreeg. België deed niet mee met het Junior Eurovisiesongfestival terwijl Jerzjan Maksim voor Kazachstan op de tweede plaats eindigde met 227 punten.  

De immer vrolijke Melani trad met haar opera-achtige lied over o.a. de milieuvervuiling van plastic in zee als vijfde op terwijl Matheu voor Nederland als 14e optrad. Melani wist in 2018 het La Voz Kids 4 televisie spektakel te winnen en werd op 25 juni 2019 gepresenteerd als de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival voor de jeugd.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.