Catalonië is vanaf 26 november eerste regio van Spanje met coronapas in bars en restaurants

Catalonië is vanaf 26 november eerste regio van Spanje met coronapas in bars en restaurants
Beeld: Spanjevandaag

Catalonië is vanaf 26 november eerste regio van Spanje met coronapas in bars en restaurants

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De regionale overheid van Catalonië heeft toestemming gekregen om de coronapas-verplichting uit te breiden naar o.a. de horeca en sportscholen. Dat gebeurt al vanaf 26 november waarna je in de autonome regio (dus niet de rest van Spanje) verplicht bent een coronapas te laten zien als je een bar of restaurants wilt betreden, net zoals al gold voor de nachthoreca en feesten.

UPDATE: (vrijdag 26 november). Omdat de website La Meva Salut in Catalonië de aanvraag van meer dan 700.000 QR-code aanvragen niet aankan, heeft de regionale overheid besloten de coronapas-verplichting in de horeca voorlopig uit te stellen tot na het weekend.

Zoals we HIER al beschreven in ons artikel over de implantatie van de coronapas-verplichting in Spanje, was Catalonië een van de eerste regio’s waar de coronapas verplicht werd voor de nachthoreca en later ook bij evenementen in hotels en restaurants waar o.a. een dansvloer is en waar huwelijksvieringen en/of communies gevierd worden.

Maar vanaf vrijdag 26 november komen er meer plaatsen bij waar een coronapas of ‘pasaporte-Covid’ verplicht is in Catalonië. Die verplichting zal voorlopig gelden voor 15 dagen tot maandag 6 december waarna deze verlengd of geannuleerd wordt.

De coronapas of ‘pasaporte Covid’ waarover gesproken wordt is niets meer of minder dan het Europees digitaal coronacertificaat of ‘Certificado COVID Digital de la UE’ dat in Nederland en België aangemaakt kan worden via de smartphone apps (internationale QR-code) en in Catalonië aangemaakt kan worden via de La Meva Salut website of app of via het Ministerio de Sanidad waarbij je een PDF-versie krijgt die je dan kunt uitprinten of downloaden en op je telefoon plaatsen als document.

Coronapas is verplicht in:

  • Nachthoreca zoals feestzalen, discotheken en danszalen.
  • Bij evenementen in hotels en restaurants waar o.a. een dansvloer is en waar huwelijksvieringen en/of communies gevierd worden.
  • Sportscholen en sportcentra.
  • Horeca zoals bars en restaurants binnen maar niet op terrassen.

Coronapas is niet verplicht in:

  • Winkels en winkelcentra.
  • Bij de horeca op terrassen en buitenruimtes.
  • Bioscoop, theater, bibliotheek, galerijen etc.
  • Religieuze en andere sociale bijeenkomsten.
  • Werkplek en onderwijs.
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.