menu

Eerste sneeuw van deze herfst/winter gevallen op Mallorca

Eerste sneeuw van deze herfst/winter gevallen op Mallorca
Beeld: @AEMET_Baleares / Twitter

Eerste sneeuw van deze herfst/winter gevallen op Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Met een beetje geluk kunnen de eilandbewoners van Mallorca dit weekend gaan sleeën op het hoogste punt van het eiland want de Puig Major berg is weer wit gekleurd na de eerste sneeuwval deze herfst/winter. Op dit moment ligt er nog niet genoeg sneeuw om te sleeën, laat staan om sneeuwballen te maken, maar met de lage temperaturen en verwachte neerslag is de kans groot dat de komende dagen er meer sneeuw zal vallen in de Serra de Tramuntana.

De eerste sneeuwval is te zien vanaf 1.200 meter hoogte maar verwacht wordt dat de sneeuwgrens de komende dagen lager zal komen te liggen. De temperaturen zijn flink gezakt op Mallorca en er is nog steeds veel regen wat ervoor heeft gezorgd dat het hoogste punt van het Balearen eiland Mallorca bedekt werd met een dun laagje sneeuw.

Het gebeurt wel vaker dat delen van de Serra de Tramuntana bedekt zijn met sneeuw maar het is toch altijd een vreemd gezicht, iets waar de bewoners van het eiland wel aan gewend zijn maar wat bezoekers vaak wel verrast.