Probeer deze kerst eens de Spaanse kerstlekkernij turrón met ‘pan y tomate’ smaak

Probeer deze kerst eens de Spaanse kerstlekkernij turrón met ‘pan y tomate’ smaak
Beeld: Virginias.es

Probeer deze kerst eens de Spaanse kerstlekkernij turrón met ‘pan y tomate’ smaak

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Turrón is Spanje’s kerstlekkernij bij uitstek en er is geen huishouden dat geen turrón op tafel heeft staan deze feestdagen. Of je nu van de harde of zachte turrón houdt, of je nu van de traditionele of meer experimentele smaak houdt, de turrón gaat er altijd in. Maar elk jaar komen er nieuwe smaken op de markt en dit jaar heeft een bedrijf in de Catalaanse stad Reus een turrón bedacht met onder andere ‘pan y tomate’ smaak.

‘Pan y tomate’ in het Spaans of ‘pa amb tomàque in het Catalaans en in het Nederlands ‘brood met tomaat’ is een typisch gerecht of aperitief/voorgerecht uit de Catalaanse keuken dat bestaat uit brood met daarop gewreven tomaat. Het wordt gekruid met olijfolie en zout en soms wordt er eerst knoflook op het brood gewreven voordat hetzelfde gedaan wordt met de tomaat.

Maar het merk Virginias heeft besloten het traditionele Catalaanse (voor)gerecht in een turrón te verwerken en dat te verkopen als ‘trufado de pan y tomate, aceite verde & flor de sal’. Maar dat is niet de enige vreemde smaak deze winter want Virginias heeft ook de turrón met Vermut met patatas chips smaak.

Maar Virginias gaat nog verder met een turrón met chocolade, honing, verse kaas en walnoten smaak of een turrón met crema de almendras en kaneel smaak en de turrón met pistache, honing en truffel smaak. Al deze smaken zijn online te koop op de website van Virginias.es en hebben een prijs van 11,50 euro per stuk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.