Veroordeeld tot 4 jaar en 3 maanden cel voor gewelddadige diefstal van 1 euro

Veroordeeld tot 4 jaar en 3 maanden cel voor gewelddadige diefstal van 1 euro
Beeld: Freepik

Veroordeeld tot 4 jaar en 3 maanden cel voor gewelddadige diefstal van 1 euro

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – In de stad Zaragoza werd een man veroordeeld tot vier jaar en drie maanden cel na een gewelddadige overval. Ook al ging het om een kleine buit van slechts één euro, toch wordt de man gestraft voor de manier waarop hij die verkreeg.

De beschuldigde , Agustín S.J, 31 jaar en met een strafblad, ging op 22 februari om 11.00 uur een bar in de Calle de Miguel de Ara in Zaragoza binnen. Hij had een bierfles in zijn handen en stapte op de serveerster af, waarop hij eiste dat zij hem 1 euro zou geven. De vrouw weigerde, dus richtte de overvaller zich tot een klant met dezelfde vraag.

Toen de werkneemster tussen Agustín en de klant probeerde te komen, keerde zijn woede zich tegen de vrouw. “Ik maak een sneetje in dat mooie gezichtje van je”, dreigde hij. “Ik schijt op je doden, geef me één euro, het maakt me niet uit dat je de politie belt, geef me één euro.”

Na zijn boodschap een aantal keer te herhalen, sloeg de overvaller de werkneemster in het gezicht. Toen de klant opnieuw tussen probeerde te komen, gaf de vrouw hem de euro zodat hij zou afdruipen. Daarop volgde nog een reeks lelijke beschuldigingen aan het adres van de werkneemster en de klant.

Volgens het gerecht , maakte Agustín S.J. zich schuldig aan bedreigingen en gebruik van geweld bij diefstal (de slag in het gezicht, de dreiging om de werkneemster een snee in het gezicht te geven terwijl hij een fles in de hand hield). Daarom werd de man veroordeeld voor een overval met geweld met gebruik van een gevaarlijk object, en dat bovendien op een openbare plaats. Naast de gevangenisstraf moest de beklaagde de euro terugbezorgen aan de werkneemster, en opdraaien voor alle gerechtelijke kosten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.