skip to Main Content

Een jaar om te vergeten voor de Spaanse luchtvaart

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Rogillio) Als we zeggen dat dit een jaar om te vergeten is dan is dat understatement. Een week voor kerstmis zijn er nog eens 1.000 vluchten afgeschaft door de winter ellende in het noorden van Europa.

Begin december hadden we dan nog de staking van de Spaanse luchtverkeersleiders die het Spaanse luchtruim sloot voor 20 uren. Maar dit was niet de eerste maal dat de luchtverkeersleiders dit jaar in staking gingen.

In augustus wilden zij reeds in staking gaan omdat er veranderingen aan hun werkomstandigheden kwamen maar die staking werd op het allerlaatste moment afgeblazen.

Maar volgens de Spaanse Federatie van Hotels en Toerisme was er reeds een schade aangericht van € 40 miljoen. Een aantal buitenlandse toeristen had voor alle veiligheid een andere bestemming gezocht.

De Spaanse bevolking heeft zijn buik vol van de overbetaalde verkeersleiders, een onderzoek heeft uitgewezen dat 10 van de 2.300 verkeersleiders vorig jaar een inkomen hadden van tussen de 810.000 en 900.000 euro. 226 anderen kregen tussen 450.000 en 540.000 euro en nog eens 701 anderen ontvingen tussen de 270.000 en de 360.000 euro. Een gewone werknemer in Spanje krijgt gemiddeld € 18.000 per jaar.

In april was dan een groot deel van het Europees luchtruim gesloten door een uitbarsting van de IJslandse vulkaan met de onuitspreekbare naam.

In de voorbije 11 maanden hebben 180,6 miljoen passagiers de Spaanse luchthavens gebruikt.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top

Send this to a friend