skip to Main Content

Catalaanse overheid ‘redt’ vliegtuigmaatschappij Spanair

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) De regionale overheid van Catalonië, La Generalitat, heeft met een noodkrediet van 10,5 miljoen euro de Catalaanse vliegmaatschappij Spanair gered. Het geld werd besteed aan aandelen in het bedrijf. Volgens Francesc Homs, woordvoerder van de Generalitat, was de financiële hulp net op tijd om een faillissement van de al tijden in financiële moeilijkheden verkerende Spanair te voorkomen.

Spanair’s president, Ferran Soriano, vindt Homs’ opmerking misplaatst vanwege het feit dat het krediet onderdeel was van een plan tot aandelenvermeerdering dat al op tafel lag sinds de zomer.

De president van Spanair’s belangrijkste concurrent, Vueling, bekritiseert de hulp van de Catalaanse overheid vanwege de grote hoeveelheid publiek geld dat in een bedrijf van ‘twijfelachtige levensvatbaarheid’ wordt gestoken en noemt het ‘niet te verantwoorden’.

Dat de Catalaanse overheid nu meer dan 40% van het kapitaal van Spanair bezit, wordt eveneens door Iberia en andere concurrerende vliegmaatschappijen veroordeeld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend