skip to Main Content

De “Cos Blanc” confettistoet tijdens de Festa Major in Salou, wij zijn er klaar voor!!

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALOU – (Redactie) Zoals elk jaar zal de Calle Barcelona in Salou weer een bonte boel worden tijdens de Cos Blanc optocht met 24 deelnemend groepen en 1.500 verklede mensen, stampende Salsa en Caribean muziek en 25 ton confetti die op en over het duizendkoppige publiek uitgestrooid zal worden. Zonder twijfel is de Cos Blanc de referentie van de Festa Major in Salou, de in de winter zo rustige badplaats. Op zaterdag 5 februari om 19.00 uur barst het confettifeest los, dit jaar alweer voor de 31e keer waarbij men hoopt de record brekende 32.000 feestgangers hoopt te evenaren of te overtreffen.

Diegene die er wel eens bij is geweest zal het beamen, het is een fantastische ervaring om de Cos Blanc in Salou mee te maken en te ervaren. Dit jaar zal er 25 ton confetti door de canons afgeschoten worden, door de deelnemers aan de bonte optocht uitgestrooid worden en gretig door kinderen (en volwassenen) van de grond gehaald word om bij iemand anders achter in de jas te stoppen, in de broek te douwen of in het gezicht te gooien van je vrienden of, leuker nog, totale onbekenden. Wekenlang zal men het confetti terugvinden in de auto, de kleding, de jaszakken etc.

Ondanks het feit dat gemeente elk jaar iets minder geld ter beschikbaar stelt betekend dit niet dat er minder confetti zal zijn, de muziek minder hard, de lasershow afwezig zal zijn of er minder deelnemers zullen zijn. De muziek is hetzelfde, de lasershow blijft ongewijzigd en 25 ton confetti is genoeg om het toch even te laten sneeuwen in de straten van Salou, althans de alle Barcelona en de Calle Ciutat de Reus. Dankzij de inzet van de organisatie zal het feest, ondanks het lagere budget, hetzelfde zij als afgelopen jaren.

Salou verwacht zo’n 30.000 bezoekers die op de Cos Blanc af zullen komen vanuit alle omliggende dorpen, steden en zelfs uit Barcelona of Zaragoza. In totaal kunnen deze toeschouwers 24 versierde karren zien voorbij komen en 1.500 verklede mensen die in groepen hun kar presenteren. Dit jaar zal ook weer de TVE aanwezig zijn om voor het programma “España en directo” een reportage te maken. Dus inwoners van Spanje die niet aanwezig kunnen zijn kunnen op de Spaanse televisiezender TVE de Cos Blanc bekijken.

De Festa Major begint al op vrijdag 28 januari en naast de Cos Blanc optocht kan men ook genieten van diverse Live muziek concerten, exposities, op zondag 6 februari een Vespa scooter bijeenkomst om 13.00 uur, een Ball de Diables om 19.00 uur en groot vuurwerk spektakel om 23.00 uur in de Calle Advocat Gallego. Alle activiteiten zijn GRATIS te bezoeken. Om een indruk te krijgen kun je onderstaande video bekijken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend