skip to Main Content

Koude temperaturen doet energieverbruik in Alicante toenemen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) De lage temperaturen van de afgelopen dagen heeft de energievraag met 24% doen toenemen. Afgelopen zondag werd er 77.512 MWh verbruikt, 24% meer dan de zondag daarvoor. In de hele Comunidad Valenciana heeft Alicante met 24% meer het meeste stroom verbruikt terwijl de provincie Valencia 20% meer en Castellón 13% meer stroom verbruikten aldus energieleverancier Iberdrola.

Sinds afgelopen zaterdag is het koud geworden in Alicante en andere provincies waarbij de temperaturen rond het vriespunt liggen. De laagste temperaturen werden gemeten in het binnenland van de provincie Castellón waar in Ademuz -12 graden werd gemeten. Ook in de binnenlanden van de provincie Alicante worden zeer lage temperaturen gemeten net boven of onder het vriespunt.

Volgens de AEMET zijn de temperaturen van de laatste dagen de laagste sinds de metingen in 2005 en op sommige plaatsen sinds 1985. Het contrast van de temperaturen is ook groot deze maand aangezien de eerste twee weken van januari nog temperaturen werden gemeten van 20 graden terwijl dat nu bijna 20 graden minder is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend