skip to Main Content

Spanje halveert begrotingstekort dankzij belastingverhogingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spanje is erin geslaagd zijn begrotingstekort in 2010 sterk terug te brengen, van 99,8 naar 53,4 miljard euro. Daarmee heeft het zijn doelstelling ruim gehaald. Het overheidstekort staat nu op 5,07 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

Minister Salgado van Financiën zegt dat het resultaat beter is dan verwacht. Dat is vooral te danken aan hogere belastingopbrengsten na de verhoging van de IVA (BTW) van 16% naar 18% en forse bezuinigingen. Uitgaven aan sociale zekerheid en de financiën van de regionale overheden zijn niet meegerekend.

Salgado verwacht dat het totale overheidstekort uitkomt op 9,2 procent van het bbp. Dat is nog altijd ruim drie keer meer dan de maximaal 3 procent die de Europese begrotingsregels toestaan. (ANP)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend