skip to Main Content
Ook vervroegde verkiezingen in deelstaat Andalusië

Ook vervroegde verkiezingen in deelstaat Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

usanadiaz1SEVILLA – Nadat de autonome deelstaat eerder al aankondigde in september 2015 naar de stembussen te gaan tijdens een vervroegde verkiezing, heeft ook de regionale presidente van Andalusië Susana Diaz vervroegde verkiezingen aangekondigd nadat de samenwerking tussen haar PSOE partij en IU stuk was gelopen.

De verkiezingen in Andalusië vinden echter iets sneller plaats dan die van Catalonië, te weten op 22 maart aanstaande. Met deze aankondiging is de samenwerking tussen PSOE en IU na drie jaar regeren stukgelopen. De verkiezingen op 22 maart aanstaande komen in principe een jaar te vroeg aangezien er eigenlijk verkiezingen zouden plaatsvinden in 2016.

Bij de laatste regionale verkiezingen in Andalusië in 2012 waren de PSOE en IU een samenwerking aangegaan om zo te voorkomen dat de PP de macht zou nemen. De PP had weliswaar de meerderheid van de stemmen gekregen in Andalusië maar niet genoeg om een samenwerking tussen PSOE en IU te overtreffen.

In mei vinden in bijna alle autonome deelstaten regionale verkiezingen plaats. De enige uitzonderingen waren Baskenland, Catalonië en Andalusië maar die laatste twee hebben dus nu ook vervroegde verkiezingen aangekondigd – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken