skip to Main Content
Paus Franciscus komt in 2015 niet naar Spanje

Paus Franciscus komt in 2015 niet naar Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

paus1MADRID – Paus Franciscus brengt dit jaar dan toch geen bezoek aan Spanje. Dat hebben de Spaanse bisschoppen vorige week aangekondigd. Volgens kardinaal Ricardo Blazquez maakt de nieuwe paus prioriteit van de verkondiging van het evangelie aan de armsten en in de rand van de samenleving.

Tijdens de terugvlucht uit de Filippijnen, waar de Paus op bezoek was, kondigde paus Franciscus wel al zijn plannen aan om naar Latijns-Amerika (Ecuador, Bolivia en Paraguay), Afrika en het Wereldgezinscongres in de Verenigde Staten te reizen.

De beslissing betekent een flinke tegenvaller voor de Spaanse kerkleiders. Die hadden er op gerekend dat de paus dit jaar naar Spanje reist naar aanleiding van de 500ste verjaardag van de geboorte van Theresa van Avila en de achthonderdste verjaardag van de bedevaart van de heilige Franciscus van Assisi naar het graf van de heilige Jacobus in Compostela.

Bovendien viert Valencia vanaf eind dit jaar een ‘Heilig Jaar’, dat om de vijf jaar plaatsheeft en waarvoor honderdduizenden pelgrims uit de hele wereld worden verwacht. Kardinaal Ricardo Blazquez hoopt dat de populaire en bovendien Spaanstalige paus later toch nog de gelovigen in zijn land bezoekt.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken