skip to Main Content
Mercadona ontkent geruchten en blijft doorgaan met het gebruik van Spaanse leveranciers en producten
Foto: Mercadona.es

Mercadona ontkent geruchten en blijft doorgaan met het gebruik van Spaanse leveranciers en producten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Mercadona.es

Foto: Mercadona.es

VALENCIA – De laatste maanden zijn er op de sociale medianetwerken in Spanje geruchten dat de supermarktketen Mercadona over zou stappen naar het gebruik van buitenlandse producten en leveranciers in plaats van producten van Spaanse leveranciers. Volgens de Valenciaanse keten is dat complete onzin. Zelfs de topman Juan Roig kwam naar buiten met de bevestiging dat, zolang als het financieel haalbaar is, men gewoon doorgaat met de Spaanse leveranciers.

“Complete onzin”, aldus de topman en eigenaar van de Valenciaanse supermarktketen Mercadona. Zolang het financieel haalbaar is blijft Mercadona gewoon werken met Spaanse leveranciers en producenten. Mercadona is een van de weinige supermarktketens in Spanje die nog echt Spaans is. Een groot deel van de producten die men aanbiedt in de rekken komt uit Spanje.

Zo werkt Mercadona samen met 120 leveranciers en 220 fabrikanten in het land en is 85% van wat er verkocht wordt in Spanje’s populairste supermarktketen van Spaanse oorsprong. Kijk maar eens achterop de producten van de vele eigen merken van de Mercadona en dan zie je dat bijna alles gemaakt wordt in Spanje zelf. Dat geldt dan voor de shampoo, de melk, de yoghurt, het water, bier, vers vlees, groente en fruit, etc.

Gedurende 2014 kocht Mercadona voor meer dan 14,9 miljard euro aan producten in Spanje zelf. Alle 120 leveranciers hebben ook afgesproken met Mercadona dat zij  100% Spaanse producten leveren. Daarnaast heeft Mercadona zelf ook voor meer dan 1,1 miljard euro geïnvesteerd in de productie in het land zelf. Mercadona werkt samen met meer dan 12.000 vissers, 6.000 boeren en 4.000 veetelers om zo te kunnen voorzien in vers vlees, vis, groente en fruit van Spaanse bodem.

Mercadona bestaat alweer meer dan 30 jaar en is inmiddels uitgegroeid van een kleine buurtslager naar de belangrijkste en grootste, 100% Spaanse, supermarktketens. 2015 werd afgesloten met 1.574 eigen supermarkten in heel Spanje nadat er vorig jaar 60 nieuwe supermarkten bijkwamen. Op dit moment is Mercadona te vinden in 49 provincies in 17 deelstaten en werken er inmiddels meer dan 74.000 mensen bij de Spaanse supermarktketen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken