skip to Main Content
Grote winkelketens in Spanje willen hulp van de regering hebben in de strijd tegen Amazon

Grote winkelketens in Spanje willen hulp van de regering hebben in de strijd tegen Amazon

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De “lobby” van de grote winkelketens in Spanje bestaande uit onder andere El Corte Inglés, Carrefour, Ikea en Fnac, zijn zeer kritiek over de opkomst van de grote e-commerce winkels ofwel online warenhuizen zoals Amazon. De Amerikaanse online verkoper begint steeds meer terrein te winnen in Spanje en daar worden de traditionele winkelketens onrustig over.

De vrijheid van het 24 uur online shoppen zoals bij Amazon is iets waar de traditionele ketens in hun fysieke winkels niet aan mee mogen en kunnen doen. Daarom willen deze grote winkelketens een betere gelijkheid zien tussen de echte winkels en virtuele winkels zoals bijvoorbeeld betere openingstijden en een andere fiscale afhandeling.

In Spanje bestaat een zogenaamde “lobby” van grote winkelketens waaronder El Corte Inglés, Fnac, Carrefour, Ikea, Eroski en diverse andere ketens. Samen hebben zij hun zorg geuit over de stijgende internetverkopen en het gemak en voordeel wat deze online warenhuizen hebben ten opzichte van de fysieke winkelketens die gebonden zijn aan openingstijden etc. De “lobby” wil dan ook graag dat de overheid maatregelen gaat nemen om sneller, flexibeler en moderner te kunnen strijden tegen de internetreuzen.

De leden van de Asociación Nacional de Grandes Empresas de Distribución (Anged) vinden dat zij ongelijk behandeld worden omdat zij zich aan andere wetten en regels dienen te houden dan de online winkels. Flexibele openingstijden zoals open gedurende 24 uur, op zondagen en feestdagen zou ervoor kunnen zorgen dat de consumenten in plaats vanuit de luie stoel ook echt naar een winkel gaan.

De online verkopen vertegenwoordigen tegenwoordig een 3,1% van de totale omzet in Spanje maar dat aandeel wordt steeds groter. Weliswaar hebben de meeste grote winkelketens ook hun eigen websites met online winkels maar over het algemeen moeten deze winkels het nog steeds hebben van de fysieke winkels.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Je moet gewoon slimmer zijn als de konkurrent. Dat heb ik zelf 40 jaar lang gedaan en iedereen dacht mee in het bedrijf om dat voor elkaar te krijgen. En dat lukte; en ik ben maar van gewone boerenafkomst. Derhalve wat ik kon moeten zeker al die slimme jongens met universiteitspapieren beter kunnen. Dus ik ben het volkomen met Fred eens. Niet huilen bij de overheid.

 2. Ja Leo helemaal mee eens .
  Hier nog een voorbeeld Libra katten brokjes 15 kilo in de winkel 47,95 op internet betaal ik 37,95 scheelt 10Euro op 1 zak voer.
  daar ik 11 katten heb tikt dit lekker aan.

 3. De websites van de spaanse grootwinkelketens zijn hopeloos. Registraties en meer registraties, allerlei drempels op het moment van de bezorging etcetera. Als je de website van Mercadona bekijkt, dat is echt om te huilen. Carrefour bezorgt alleen in een straal van 5 Km. Geen wonder dat ze het niet bol kunnen werken tegen Amazone.
  Gewoon een goed departement informatica op poten zetten en een website waar je zonder registratie gewoon kunt kopen.
  P.s. De NL websites laten ook heel wat te wensen over. Daar kun je in de meeste gevallen allen kopen als je in NL of België woont en over een Ideal aangesloten bankrekening beschikt. Een NL of BE bank dus en geen VISA, Mastercard, 6000 etcetera. Wat dat betreft is NL net een eiland en lopen ze miljoenen aan websiteverkopen mis.

 4. Zinloos. Ontwikkel mee en zorg zelf voor een goede webwinkel. Nu moet opeens de overheid het oplossen. Wees zelf slim en onderneem!

  1. Het is niet alleen dat, de klagers(Carrefour etc.) hebben van die enorme gebouwen dat winkelen gewoon niet leuk meer is, gezelligheid is ver te zoeken daarnaast zijn die enorme bedrijven ook niet goedkoop. En service is vaak heel ver weg. In mijn omgeving zijn alle gezellige winkelstraatjes voledig verdwenen en zijn vrijwel alleen de grote winkel ketens nog open en daar moet je dan ook nog de nodige kilometers voor maken want het ligt allemaal buiten de stad en dorpen. De enige die hier nog in de stad of dorp zit is de Mercadona, en Lidl, Dia, Aldi dan weer wel en dan weer niet. Een gezellige winkel straat is een heel groot gemis hier.

 5. Wanneer je op de Campo woont lijkt bestellen bij webwinkels heel erg fijn, maar in de praktijk is het anders. De UPS’en en DHL’s weten je niet te vinden (Correos overigens wel) en je mag dus zelf je pakketten ergens anders ophalen. Bovendien presteert Amazon het om je toch extra te laten betalen voor bezorging aan huis en bij klachten geven ze niet thuis. Nee Amazon komt bij ons in ieder geval niet ‘aan de bak’.

  1. Goed gezien René ,

   Wij hebben al diverse keren de spullen helemaal niet gekregen ze waren gewoon weer terug naar de afzender met de mededeling adres klopt niet of deze mensen wonen hier niet. ??

   De normale post komt perfect aan , maar de pakjes diensten moeten schijnbaar zo snel terug op de basis zijn dat ze geen tijd hebben om langer dan twee minuten te denken.

   Hup , onbestelbaar op het papier en klaar is keesje. !

  2. Ik woon op het platteland en koop veel bij Amazone en alles komt gewoon aan, en alle bezorgers weten me gewoon te vinden. Correos Express, DHL, SEUR, NACEX, MRW, UPS etcetera… Geen probleem.

 6. Ik vind dit verzoek heel terecht. Bedrijven als Amazon zijn gewoon parasieten, die de bestaande winkeliers volledig uitroken. Als u in de toekomst nog steeds gezellig door een winkelstraat met leuke winkels wilt lopen, zou iedereen dit verzoek moeten steunen! Anders wordt het heel sombertjes.

 7. Tss komt echt weer af van die zuigende instanties, wat is nou 3.1% en nu al gaan huilen, maak je produkten wat goedkoper en maak het ook eens wat beter en gezelliger in de enorme hallen waar je eerst kilometers moet maken voor je produkt. Vaak worden terug gebrachte artikelen gewoon weer in het schap gelegd waardoor de volgende klant het produkt ook weer terug mag gaan brengen, niet echt klant vriendelijk. Ik zelf vind het helemaal niet prettig om in de enorme gebouwen mijn boodschappen te doen of gewoon zomaar te winkelen. Wij kopen echt niet zoveel online, enkel de produkten van zelfde merken die soms wel euros goedkoper per produkt online zijn. Voorbeeld Taberdog honden antivlooien teken banden kosten in de winkel 17 euro stuk online slechts 11 euro, tja dan ga je niet naar de winkel rijden vooral als je zoals ons 4 van die banden nodig hebt. Maar Amazon is eigenlijk helemaal niet zo goedkoop, Ebay is veel goedkoper dus snap ik de ophef niet tegen Amazon.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken