skip to Main Content
Politie Málaga gaat over van waarschuwingen naar boetes wat betreft hondenpoep

Politie Málaga gaat over van waarschuwingen naar boetes wat betreft hondenpoep

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De gemeente heeft de politie van Málaga opdracht gegeven om vanaf nu niet meer te gaan waarschuwen in verband met hodenpoep maar nu ook echt bekeuringen te gaan uitschrijven. Daarnaast zullen de agenten van de lokale politie ook de eigenaren van honden bekeuren mocht hun huisdier niet ingeschreven staan bij de gemeente.

Hondeneigenaren in Málaga stad moeten vanaf nu (dat moesten ze eigenlijk al) de uitwerpselen van hun geliefde huisdieren opruimen en weggooien in de afvalbakken. Diegene die dat niet doet en gezien wordt door agenten van de Policía Local kunnen boetes verwachten van tenminste 217 euro.

Daarnaast zijn alle hondeneigenaren verplicht hun huisdier in te schrijven en registreren bij de gemeente waarbij men ook DNA van het huisdier of huisdieren dient af te geven. Diegene die dat niet hebben gedaan kunnen ook daarvoor beboet gaan worden vanaf deze week. In het geval van het vinden van hondenpoep op straat zal het proces in werking treden om de hond te achterhalen door middel van het DNA onderzoek.

In Málaga leven volgens gegevens van de gemeente tenminste 90.000 huisdieren waarvan zeker zo’n 10.000 honden. Op 31 oktober vorig jaar stonden daarvan slechts 1.000 honden ingeschreven bij de gemeente. Hierbij worden de gegevens van het baasje en de hond genoteerd en wordt bloed afgenomen om de DNA van de hond te achterhalen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Ik verblijf vanaf januari in Carihuela, dagelijks zie ik om de 20 meter wel hondenpoep liggen waar al dan niet doorheen gelopen is, alleen politie die daar op let, heb ik er nog nooit gezien.

 2. Dat ga eens tijd worden waar ik woon in Spanje moet je zien waar je loopt dat moeten ze in heel Spanje doen gisteren nog gescheten voor mijn deur gelukkig stond ik buiten sigarettje te roken heb vriendelijk gevraagt om op te kuisen ik heb ook en hond en kuis zijn grote boodschap op zoals het moet

 3. Het is erg,overal ligt die viezigheid ik hoop dat er is iets aan gedaan wordt.We houden van je hond maar niet van zn str……zeggen wij hier.

 4. Eindelijk en ook hoera dat de politie in actie komt tegen de straatbevuilers. Voor € 217,= kun je heel wat oppak-wegneemzakjes kopen. Even bukken en de stront meenemen.
  Het toezicht van de agenten moet niet alleen in Malaga stad maar over het hele land Spanje gebeuren.
  Spanje is een vuil land geworden. Iedereen (bijna dan 🙂 rookt op straat en de peuken vind je dan ook overal. De straat is de publieke asbak. De parkjes waar spaarzaam groen/gras wordt onderhouden zijn het hondentoilet geworden want ook bijna iedereen loopt met zo’n doorgefokt modediertje wat met de orginaliteit van het ras weinig overeenkomsten meer vertoont.
  Het zou ook verplicht moeten worden dat er niet alleen van de hond D N A moet worden afgegeven maar ook van de bezitter ervan. Twee vliegen in één klap en een stap in de toekomst. Dit in het kader van een vorig artikel over totale persoons gegevens en registratie op de Spaanse (en andere) vlieghavens.
  Ik pleit voor een schoner Spanje. Wie doet ermee?

  1. Ik ben het ermee eens dat de politie strenger moet optreden maar dan ook dezelfde boete voor iedereen die bevuilt: weggooien van drankverpakkingen, peuken… of bvb “een sanitaire stop” doen in parken of straten. En zoals jij dus wilt: ook het dna afgeven als je bvb sigaretten koopt zodat men kan achterhalen wie de bevuiler is! Iedereen gelijk voor de wet he. Big brother is watching you! Wil je dit scenario? Ik zeker niet…

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken