skip to Main Content
Hoge temperaturen in Alicante en Andalusië vanwege Sahara wind
123rf

Hoge temperaturen in Alicante en Andalusië vanwege Sahara wind

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De provincie Alicante zal dit weekend te maken krijgen met een warme luchtstroom afkomstig uit de Afrikaanse Sahara woestijn. Dat zorgt ervoor dat het enkele dagen heel even lenteachtig aanvoelt met temperaturen die tot 22 graden kunnen stijgen. In de provincies Alicante en Málaga werden op vrijdag ook al hoge temperaturen gemeten.

De zon en aangename lente achtige temperatuur is voor velen een verademing na koude dagen met harde windstoten waardoor het kouder aanvoelde dan het daadwerkelijk was volgens de lokale temperatuurmeters.

Weliswaar zijn de nachten nog aardig koud, overdag zal het kwik oplopen naar 22 graden in Alicante en nog belangrijker, er zal minder wind zijn. Er wordt voor dit weekend ook geen regen verwacht dus het zal weer een weekend worden met een strakblauwe lucht.

Op vrijdag was het op veel plaatsen al lekker warm met temperaturen langs de kust tussen de 20 en 22 graden terwijl het meer naar het achterland van de Costa Blanca koeler is met maxima tot 18 graden, aldus de Spaanse weerdienst Aemet.

Op vrijdag werd de hoogste temperatuur gemeten in Elche om 16 uur met 22,5 graden en 22 graden in Valencia en Jávea. In Alicante steeg het kwik om 16.10 uur naar 21,9 graden en bij het vliegveld van Alicante-Elche naar 21,8 graden.

Andalusië

Waar het deze dagen echt lekker genieten is in Spanje (op de Canarische Eilanden na dan) is Andalusië. Langs de kust, en dan met name in de provincie Málaga, worden temperaturen gemeten tot bijna 25 graden.

De hoogste temperatuur die op vrijdag werd gemeten was in het centrum van Málaga om 15.50 uur met 24,6 graden gevolgd door Jimena de la Frontera in de provincie Cádiz met 24,1 graden en de haven van Motril in de provincie Granada met 23,8 graden en de haven van Málaga met 23,5 graden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by