skip to Main Content
Spanjaarden zijn het nieuwe jaar pessimistischer begonnen
123rf

Spanjaarden zijn het nieuwe jaar pessimistischer begonnen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Als het aan de onderzoeksgegevens van Metroscopia ligt zijn de Spanjaarden met meer pessimisme dan vorig jaar dit nieuwe jaar begonnen. 69% van de inwoners van Spanje is positief over de economie terwijl dat vorig jaar nog 72% was. Slechts 25% van de Spanjaarden zegt dat de economische situatie in het land goed is.

Er zitten uiteraard wel verschillen bij de Spanjaarden afhankelijk van het ideologische profiel en de politieke partij waar men op stemt. Zo zijn de stemmers van de socialistische PSOE partij veel optimistischer dan de stemmers die kiezen voor conservatieve partijen zoals de PP.

72% van de PSOE-kiezers is optimistisch over dit nieuwe jaar terwijl dat bij de PP-kiezers 63% is. Bij de Podemos-kiezers is 68% optimistisch terwijl dat percentage 72% is bij Ciudadanos (terwijl dat vorig jaar nog 80% was, het hoogste van alle politieke partijen).

45% van de Spanjaarden denkt dat het op persoonlijk vlak dit jaar economisch beter zal gaan dan het afgelopen jaar. 47% van de Spanjaarden zegt dat de situatie waarschijnlijk gelijk zal zijn dan in 2018.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Letterlijk lees ik in dat artikel: 69% van de Spanjaarden bevestigt dat ze het jaar begonnen zijn met meer optimisme dan pessimisme.
    In vergelijking met vorig jaar is het pessimisme blijkbaar gestegen, of correcter: het optimisme een beetje gedaald. Vorig jaar was 72% optimistisch en nu nog maar 69% !!!
    Waarom zo negatief ? Een titel als “Optimisme van de Spanjaarden licht gedaald” klinkt toch veel beter en benadrukt de positieve ingesteldheid van de Spanjaarden. Zeker als men weet dat de Spanjaarden een paar maanden geleden nog overtuigd waren van een aanstormende crisis.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken