Spanjaarden zijn het nieuwe jaar pessimistischer begonnen

Spanjaarden zijn het nieuwe jaar pessimistischer begonnen
Beeld: 123rf

Spanjaarden zijn het nieuwe jaar pessimistischer begonnen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als het aan de onderzoeksgegevens van Metroscopia ligt zijn de Spanjaarden met meer pessimisme dan vorig jaar dit nieuwe jaar begonnen. 69% van de inwoners van Spanje is positief over de economie terwijl dat vorig jaar nog 72% was. Slechts 25% van de Spanjaarden zegt dat de economische situatie in het land goed is.

Er zitten uiteraard wel verschillen bij de Spanjaarden afhankelijk van het ideologische profiel en de politieke partij waar men op stemt. Zo zijn de stemmers van de socialistische PSOE partij veel optimistischer dan de stemmers die kiezen voor conservatieve partijen zoals de PP.

72% van de PSOE-kiezers is optimistisch over dit nieuwe jaar terwijl dat bij de PP-kiezers 63% is. Bij de Podemos-kiezers is 68% optimistisch terwijl dat percentage 72% is bij Ciudadanos (terwijl dat vorig jaar nog 80% was, het hoogste van alle politieke partijen).

45% van de Spanjaarden denkt dat het op persoonlijk vlak dit jaar economisch beter zal gaan dan het afgelopen jaar. 47% van de Spanjaarden zegt dat de situatie waarschijnlijk gelijk zal zijn dan in 2018.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.