Search
menu
Search

Spanjaarden zijn het nieuwe jaar pessimistischer begonnen

Oeps ... foto ontbreekt!

Spanjaarden zijn het nieuwe jaar pessimistischer begonnen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als het aan de onderzoeksgegevens van Metroscopia ligt zijn de Spanjaarden met meer pessimisme dan vorig jaar dit nieuwe jaar begonnen. 69% van de inwoners van Spanje is positief over de economie terwijl dat vorig jaar nog 72% was. Slechts 25% van de Spanjaarden zegt dat de economische situatie in het land goed is.

Er zitten uiteraard wel verschillen bij de Spanjaarden afhankelijk van het ideologische profiel en de politieke partij waar men op stemt. Zo zijn de stemmers van de socialistische PSOE partij veel optimistischer dan de stemmers die kiezen voor conservatieve partijen zoals de PP.

72% van de PSOE-kiezers is optimistisch over dit nieuwe jaar terwijl dat bij de PP-kiezers 63% is. Bij de Podemos-kiezers is 68% optimistisch terwijl dat percentage 72% is bij Ciudadanos (terwijl dat vorig jaar nog 80% was, het hoogste van alle politieke partijen).

45% van de Spanjaarden denkt dat het op persoonlijk vlak dit jaar economisch beter zal gaan dan het afgelopen jaar. 47% van de Spanjaarden zegt dat de situatie waarschijnlijk gelijk zal zijn dan in 2018.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?