Wanneer ben jij aan de beurt om gevaccineerd te worden in Spanje?

Wanneer ben jij aan de beurt om gevaccineerd te worden in Spanje?
Beeld: 123rf (aangepast)

Wanneer ben jij aan de beurt om gevaccineerd te worden in Spanje?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Veel inwoners van Spanje vragen zich af wanneer zij aan de beurt zijn om gevaccineerd te worden. Nu is dat niet een makkelijke opgave om te bepalen want vanwege een gebrek aan corona-vaccins vanwege vertragingen bij de grootste leveranciers en het gedecentraliseerde vaccinatieprogramma is het overzicht een beetje kwijt. 

Maar met de hulp van deze handige calculator zou je in theorie kunnen berekenen wanneer je aan de beurt bent om in Spanje gevaccineerd te worden tegen Covid-19. Deze calculator is afkomstig van de internationale website OmniCalculator waar duizenden calculators te vinden zijn voor van alles en nogwat.

Voor Spanje heeft iemand echter de ‘Calculadora del Turno de Vacunación en España’ gelanceerd om uit te kunnen rekenen wanneer iemand aan beurt is. Uiteraard is deze calculator in het Spaans en om te weten wanneer iemand aan de beurt komt moeten er bepaalde vragen beantwoord worden.

De eerste vraag is waar je woont in Spanje (donde vives). De tweede vraag is de leeftijd (edad) gevolgd door diverse andere vragen zoals of je medisch personeel bent, of je een hulpbehoevend iemand bent, of je in een risicogroep valt, of je in een bejaardenhuis werkt of woont etc.

Gebaseerd op de vragen heeft de 50-jarige redactie de test ingevuld waaruit blijkt dat er tussen de 12,7 en 28,4 miljoen mensen voor mij aan de beurt zijn en dat verwacht wordt dat ik gevaccineerd kan worden tussen 1 juni 2021 en 1 maart 2022 met een tweede dosis 21 dagen na de eerste dosis 😠😷😭

LEESTIP:
80-plussers volgende groep om gevaccineerd te worden in Spanje

De berekening die gemaakt wordt in deze corona-calculator is gebaseerd op de huidige informatie van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid en het huidige proces tijdens het nationale corona-vaccinatieplan. Informatie over het vaccinatieprogramma is HIER (in het Spaans) te lezen.

Probeer de calculator ook maar let op, de informatie zal niet helemaal accuraat zijn.

In Spanje zijn vier etappes of fases binnen het nationale corona-vaccinatieprogramma wat verder ook bestaat uit 15 bevolkingsgroepen. Spanje bevindt zich nu in etappe/fase 1 Spanje heeft 1.346.100 vaccins ter beschikking waarvan er 1.237.593 (91,9%) gebruikt is terwijl er 88.698 personen de tweede dosis hebben ontvangen en dus in theorie immuun zijn voor het coronavirus.

Calculadora del Turno de Vacunación en España
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.