Dood echtpaar gevonden in bakkerij nabij Granada

Dood echtpaar gevonden in bakkerij nabij Granada
Beeld: @guardiacivil / twitter

Dood echtpaar gevonden in bakkerij nabij Granada

GRANADA – In de provincie Granada werden dinsdagochtend in Algarinejo twee levenloze lichamen gevonden. Het ging om een echtpaar, waarvan de vrouw om het leven kwam door een schotwond in het hoofd en de man die zelfmoord pleegde. Het gaat opnieuw om een geval van machistisch geweld tegen vrouwen.

Monica was 50 jaar. Ze was bakker en moeder van twee zonen van 20 en 27 jaar. Op de ochtend van 25 januari werd haar lijk gevonden in haar bakkerij in Algarinejo. Ze werd door haar echtgenoot om het leven gebracht met een vuurwapen. Die pleegde daaropvolgend zelfmoord.

De afdeling van de regering tegen huiselijk geweld bevestigde de machistische aard van de misdaad. Daarmee wordt Monica het tweede slachtoffer van huiselijk geweld in 2022, en het 1.128e slachtoffer sinds de tellingen begonnen zijn in 2003. Eerder dit jaar ging het ook al om partnermoord, toen in Tudela (Navarra) Sara vermoord werd door haar vriend. Premier Pedro Sánchez benadrukte dat “woorden de pijn niet kunnen vatten” na elke machistische misdaad. “Er moet een einde komen aan het huiselijk geweld.” Zei hij. “We zullen niet stoppen tot ons doel bereikt is.”

Ook de minister voor gelijkheid, Irene Montero, stuurde haar steunbetuiging naar de familie van de vermoorde vrouw. Zij verzekerde dat iedereen samen zal werken zodat vrouwen altijd een veilige thuis zullen vinden.

In dit geval bestonden nochtans geen eerdere aanklachten tegen de dader van het misdrijf. Wat er precies gebeurd is dat de situatie zo uit de hand liep is dan ook niet geweten.

In Spanje kan men hulp aanvragen in verband met huiselijk geweld via het gratis nummer 016. Men vindt er steun in 53 verschillende talen. Ook bij het e-mailadres 016-online@igualdad.gob.es of het Whatsapp nummer 600.000.016 kan gelijk wie terecht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.