Search
menu
Search

Dood echtpaar gevonden in bakkerij nabij Granada

Dood echtpaar gevonden in bakkerij nabij Granada
Beeld: @guardiacivil / twitter

Dood echtpaar gevonden in bakkerij nabij Granada

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – In de provincie Granada werden dinsdagochtend in Algarinejo twee levenloze lichamen gevonden. Het ging om een echtpaar, waarvan de vrouw om het leven kwam door een schotwond in het hoofd en de man die zelfmoord pleegde. Het gaat opnieuw om een geval van machistisch geweld tegen vrouwen.

Monica was 50 jaar. Ze was bakker en moeder van twee zonen van 20 en 27 jaar. Op de ochtend van 25 januari werd haar lijk gevonden in haar bakkerij in Algarinejo. Ze werd door haar echtgenoot om het leven gebracht met een vuurwapen. Die pleegde daaropvolgend zelfmoord.

De afdeling van de regering tegen huiselijk geweld bevestigde de machistische aard van de misdaad. Daarmee wordt Monica het tweede slachtoffer van huiselijk geweld in 2022, en het 1.128e slachtoffer sinds de tellingen begonnen zijn in 2003. Eerder dit jaar ging het ook al om partnermoord, toen in Tudela (Navarra) Sara vermoord werd door haar vriend. Premier Pedro Sánchez benadrukte dat “woorden de pijn niet kunnen vatten” na elke machistische misdaad. “Er moet een einde komen aan het huiselijk geweld.” Zei hij. “We zullen niet stoppen tot ons doel bereikt is.”

Ook de minister voor gelijkheid, Irene Montero, stuurde haar steunbetuiging naar de familie van de vermoorde vrouw. Zij verzekerde dat iedereen samen zal werken zodat vrouwen altijd een veilige thuis zullen vinden.

In dit geval bestonden nochtans geen eerdere aanklachten tegen de dader van het misdrijf. Wat er precies gebeurd is dat de situatie zo uit de hand liep is dan ook niet geweten.

In Spanje kan men hulp aanvragen in verband met huiselijk geweld via het gratis nummer 016. Men vindt er steun in 53 verschillende talen. Ook bij het e-mailadres 016-online@igualdad.gob.es of het Whatsapp nummer 600.000.016 kan gelijk wie terecht.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?