Waarom Google voor de installatie van een Cyber Security Center heeft gekozen voor Málaga

Waarom Google voor de installatie van een Cyber Security Center heeft gekozen voor Málaga
Beeld: Voorbeeldfoto /Canva

Waarom Google voor de installatie van een Cyber Security Center heeft gekozen voor Málaga

MÁLAGA – Misschien weet je het niet maar de stad Málaga krijgt er een nieuw bedrijf bij, en niet zomaar een bedrijf. Het gaat om Google die in de stad een nieuw Cyber Security Center gaat openen. Die beslissing werd al een tijd geleden genomen maar de vraag is hoe kwam Google tot die beslissing om juist in Málaga een nieuwe afdeling te openen die in de pers ook wel de ‘Spanish Silicon Valley’ wordt genoemd.

Google was in feite al aanwezig met circa 40 ingenieurs die werken voor Virustotal maar daar komt dus een nieuw gespecialiseerd Cyber Security Center bij in het oude regeringsgebouw van het Ministerie van Defensie aan de Paseo de la Farola. Volgens de bedenker van Virustotal, dat in 2012 door Google werd gekocht, waren er tien dagen nodig waren om Google over te halen om naar Málaga te komen.

En die beslissing werd genomen na een kerstmaaltijd en boorel op 4 december 2018, bij een wolkenloze zonsondergang en met uitzicht op de haven van Málaga, aldus Bernardo Quintero van Virustotal. Google gaat zo ruim 500 miljoen euro in Málaga investeren, iets wat elke stad wel wil hebben en waardoor Málaga meteen op de lijst staat als een bestemming in de technologische wereld. Wie weet hoeveel andere tech-companies volgen.

Tijdens de kerstborrel maakte Quintero een 360-graden video van de Muelle Uno en deze werd doorgestuurd naar Google. Daar was men meteen verkocht want niet alleen was de haven te zien maar ook het gebouw van Defensie waar dus nu Google een nieuw kantoor gaat openen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.