Search
menu
Search

Waarom Google voor de installatie van een Cyber Security Center heeft gekozen voor Málaga

Waarom Google voor de installatie van een Cyber Security Center heeft gekozen voor Málaga
Beeld: Voorbeeldfoto /Canva

Waarom Google voor de installatie van een Cyber Security Center heeft gekozen voor Málaga

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Misschien weet je het niet maar de stad Málaga krijgt er een nieuw bedrijf bij, en niet zomaar een bedrijf. Het gaat om Google die in de stad een nieuw Cyber Security Center gaat openen. Die beslissing werd al een tijd geleden genomen maar de vraag is hoe kwam Google tot die beslissing om juist in Málaga een nieuwe afdeling te openen die in de pers ook wel de ‘Spanish Silicon Valley’ wordt genoemd.

Google was in feite al aanwezig met circa 40 ingenieurs die werken voor Virustotal maar daar komt dus een nieuw gespecialiseerd Cyber Security Center bij in het oude regeringsgebouw van het Ministerie van Defensie aan de Paseo de la Farola. Volgens de bedenker van Virustotal, dat in 2012 door Google werd gekocht, waren er tien dagen nodig waren om Google over te halen om naar Málaga te komen.

En die beslissing werd genomen na een kerstmaaltijd en boorel op 4 december 2018, bij een wolkenloze zonsondergang en met uitzicht op de haven van Málaga, aldus Bernardo Quintero van Virustotal. Google gaat zo ruim 500 miljoen euro in Málaga investeren, iets wat elke stad wel wil hebben en waardoor Málaga meteen op de lijst staat als een bestemming in de technologische wereld. Wie weet hoeveel andere tech-companies volgen.

Tijdens de kerstborrel maakte Quintero een 360-graden video van de Muelle Uno en deze werd doorgestuurd naar Google. Daar was men meteen verkocht want niet alleen was de haven te zien maar ook het gebouw van Defensie waar dus nu Google een nieuw kantoor gaat openen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?