Search
menu
Search

Costa del Sol: favoriete bestemming voor buitenlandse gepensioneerden

Costa del Sol: favoriete bestemming voor buitenlandse gepensioneerden
Beeld: 123rf

Costa del Sol: favoriete bestemming voor buitenlandse gepensioneerden

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Elk jaar kiezen tienduizenden buitenlandse gepensioneerden voor de kust van de provincie Malaga vanwege het klimaat, de kosten van levensonderhoud, huisvesting en het gezondheidssysteem. Dat zorgt ervoor dat de Costa del Sol, samen met de Costa Blanca, gezien wordt als een van de geliefdste Spaanse verblijfplaatsen voor buitenlandse gepensioneerden.

In Spanje wonen officieel ongeveer 474.000 buitenlandse gepensioneerden die al weten dat Spanje een ideaal land is om na je pensioen naar toe te gaan. Begin dit jaar bracht het Amerikaanse tijdschrift International Living de World Retirement Index 2023 uit waar Spanje op een zesde plaats staat als ideale pensioenland. Maar Spanje is een groot land en niet alle regio’s en gebieden zijn ideale pensionplaatsen.

De Costa del Sol wordt echter samen met de Costa Blanca en de Canarische Eilanden genoemd als ideale streek of regio voor buitenlandse gepensioneerden. De Costa del Sol is al jaren dé ideale bestemming voor Britten, Duitsers, Scandinaviërs en ook Nederlanders en Belgen om onder de zon te genieten van de pensioenjaren.

Buitenlandse gepensioneerden komen vooral naar de Costa del Sol om te genieten van het mediterrane klimaat. Málaga is de vierde zonnigste stad van Europa omdat de hoofdstad van de Costa del Sol gemiddeld 345 zonuren per maand heeft, volgens gegevens van het meteorologische portaal World Weather Online.

De kosten van levensonderhoud zijn een andere factor die gepensioneerden het meest aantrekt: “Je kunt heel comfortabel leven met ongeveer 2000 tot 2500 euro per maand. De prijs is afhankelijk van de locatie, als je kiest voor een rustiger pensioen in een kleine stad of dorp, kun je leven van 1900 euro per maand” volgens International Living.

Daarnaast zijn de kosten van levensonderhoud over het algemeen lager dan in Nederland en België, al moet daarbij gezegd worden dat ook in Spanje deze de afgelopen maanden stukken hoger zijn geworden. Maar, vergis je niet, niet alles is goedkoper dan in Nederland of België dus houd daar rekening mee als je van je pensioen gaat genieten in Spanje.

Het beheersen van de taal wordt door veel buitenlandse gepensioneerden die de stap al gewaagd hebben, als belangrijk gezien. Als je aan de Costa alleen met personen uit je eigen land omgaat, zal het geen probleem zijn, maar het niveau Engels is niet hoog in Spanje en dus is een beheersing van de Spaanse taal belangrijk. Niet alleen om jezelf verstaanbaar te maken en alles beter te begrijpen, maar ook om beter te integreren.

pensioenland
Spanje gestegen naar de zesde plaats als beste land om met pensioen te gaan in 2023
Spanje is in 2023 op de Annual Global Retirement Index drie plaatsen gestegen van de negende naar de zesde plaats op de top 10 lijst van beste landen om met …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?