skip to Main Content

25 jarige Nederlandse met cocaïne gepakt op vliegveld Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De Spaanse politie heeft woensdag op het vliegveld Barajas in Madrid een 25-jarige Nederlandse met een kilo cocaïne in haar bezit opgepakt. Dat meldt een woordvoerder van de Madrileense politie vrijdag. Vorige week werd er al een 21-jarige Nederlandse aangehouden die ruim een kilo coke bij zich had.

Een Spaanse politiewoordvoerder liet eerder weten dat het relatief weinig voorkomt dat er Nederlanders op het internationale vliegveld van de Spaanse hoofdstad worden aangehouden met drugs. Desalniettemin zaten er eind vorig jaar 215 Nederlanders in een Spaanse cel voor een drugsdelict; een van de hoogste aantallen per land in Europa.

De vrouw die woensdag werd aangehouden werd bij een routinecontrole opgepakt toen bleek dat zij bolletjes had geslikt. Zij zat op een vlucht uit de Dominicaanse Republiek, een belangrijke doorvoerhaven voor drugs uit Zuid-Amerika. Eind vorig jaar zaten er buiten Europa de meeste Nederlanders in een Dominicaanse cel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend