skip to Main Content
Horeca Benidorm tegen plannen gemeente om kiosken te openen in parken

Horeca Benidorm tegen plannen gemeente om kiosken te openen in parken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – De horeca in Benidorm is fel tegen de plannen van de gemeente om kiosken te openen in de stadsparken van de badplaats. De gemeente wil met het openen van plaatsen waar bezoekers en inwoners van Benidorm rustig wat kunnen drinken in een groene omgeving meer leven geven aan de parken. De horeca meent echter dat dit nadelig zal zijn voor hun bedrijven.

De bars en restaurants van Benidorm, en dan vooral die in het oude deel van de kustplaats, zijn niet blij met de plannen van de gemeente om meer leven te blazen in de stadsparken door hier kiosken te openen met terrassen voor de bezoekers en inwoners van de stad. De gemeente wil daarmee de modellen volgen die de steden Alicante en Elche ook al hebben ingevoerd en succesvol blijken te zijn.

Volgens de horeca van Benidorm zou de gemeente met de opening van terrassen in de parken een illegale concurrentie aangaan met de bars en restaurants van de badplaats. Ondanks de grote bezwaren van de horeca lijkt alles er echter op dat de plannen van de gemeente gewoon zullen doorgaan en wellicht dat in maart de eerste werkzaamheden kunnen beginnen.

Het gaat vooralsnog om de parken Elche, L’Aigüera, Tamarindos en het park aan de Avenicda de Bélgica. Hier zouden kleine kiosken terrassen kunnen openen om daar horeca service aan te gaan beiden. De gemeente moet daarvoor de regelgeving aanpassen maar zal daarmee wel extra inkomsten genereren door middel van de licentiegelden. Daarnaast is het doel om de parken nieuw leven in te blazen door middel van de terrassen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken