skip to Main Content
IKEA Spanje verwijdert gehakballen na het vinden van paardenvlees

IKEA Spanje verwijdert gehakballen na het vinden van paardenvlees

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ikea Spanje heeft alle gehaktballen, genaamd Köttbullar, uit de schappen gehaald en weggehaald uit het restaurant nadat experts in Tsjechië paardenvlees hadden gevonden in de bekende Ikea balletjes. Ondanks het feit dat het om een voorlopig onderzoek gaat heeft Ikea uit voorzorg alle gehaktballen verwijdert uit alle filialen in Spanje.

De Tsjechische onderzoekers hebben sporen van paardenvlees aangetroffen in een partij balletjes die verkocht werden in de winkels van Ikea. Het gaat voorlopig alleen om de balletjes die dus in de verkoop zijn en niet die men in het restaurant verkoopt. Toch vond Ikea Spanje, net zoals Nederland en andere landen, het nodig om alle balletjes te verwijderen, net zolang totdat nader onderzoek uitwijst dat er geen paardenvlees meer zit in de balletjes van Ikea.

In de Köttbullar balletjes zit volgens de verpakking rund- en varkensvlees maar volgens de Tsjechische inspecteurs vonden zij toch paardenvlees in diverse zakken balletjes die bedoelt waren voor de verkoop.

Schadelijk of niet

Er wordt de laatste twee weken veel geschreven over paardenvlees en de Europese fraude rondom het vlees. Het nuttigen van paardenvlees is echter niet schadelijk voor de gezondheid maar het gaat er in dit geval om dat het paardenvlees end e producten waarin het zit, verkocht worden als zijnde rundvlees wat veel duurder is. Als consument heb je recht op de juiste informatie en dus wordt men in de maling genomen, oftewel, er is sprake van fraude.

Eigenlijk wordt paardenvlees al jaren gegeten en zeker weten ook door menig Nederlander die wel eens een frikandel eet. Daar zit naast varkensvlees ook paardenvlees in verwerkt, iets wat de gemiddelde snacketer niet stopt om de lekkernij naar binnen te werken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken