skip to Main Content
Sneeuw op Mallorca

Sneeuw op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MALLORCA – Het vakantie eiland bij uitstek voor vele zomertoeristen Mallorca heeft, net zoals andere jaren, ook deze Winter weer te maken met sneeuw. Nu de temperaturen flink gedaald zijn in heel Spanje was ook het Tramuntana gebergte op Mallorca weer wit gekleurd en lag er op sommige plaatsen zelfs 5 centimeter sneeuw.

De sneeuw zorgde er tevens voor dat de drie toegangswegen tot het gebergte waren afgesloten voor al het verkeer. Dat wil zeggen de weg tussen Pollença en Fornalutx, de weg van Sa Calobra en de weg van Caimari naar Lluc. Bij het klooster van Lluc was ook de meeste sneeuw gevallen en was het een mooi winterplaatje. Veel inwoners van Mallorca besloten dan ook naar het gebergte te trekken om te genieten van de sneeuw.

De wegen zijn inmiddels weer open voor het verkeer maar op veel plaatsen ligt nog steeds sneeuw. De sneeuwgrens lag het afgelopen weekend rond de 100 tot 00 meter in het Tramuntana gebergte en het noorden van Mallorca. Er is nog steeds kans op sneeuw deze week maar de sneeuwgrens zal langzaam stijgen naar 400 tot 600 meter – (Remco Stoffer)

Bekijk hier foto’s van de sneeuw op Mallorca.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken