skip to Main Content
Spanje ontvangt minder buitenlandse toeristen in januari

Spanje ontvangt minder buitenlandse toeristen in januari

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spanje heeft in de eerste maand van dit jaar 2,7 miljoen buitenlandse toeristen mogen ontvangen. Dat is een behoorlijk aantal voor slechts een maand, maar het is wel januari en in de winter. Volgens Frontur is dat aantal van 2,7 miljoen buitenlandse toeristen precies 2,6% minder dan januari 2012.

Met name de Italianen lieten afweten in januari met een terugval van maar liefst 29,3% ten opzichte van dezelfde maand in 2012. De twee grootste leveranciers van buitenlandse toeristen daalden ook licht, te weten de Britten met een afname van 4,6% en de Duitsers met een daling van 6%.

Gedurende januari kwamen er echter wel meer Fransen, Scandinaviërs en andere nationaliteiten naar Spanje.

Het merendeel ging nog steeds naar de Canarische Eilanden, een topper in de wintermaanden, maar toch was er een lichte daling va 5,9% aan buitenlanders. Er werden ook dalingen waargenomen in Andalusië en Madrid terwijl de regio Catalonië licht steeg ten opzichte van vorig jaar januari – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken