skip to Main Content
Vereniging van Vlaamse Reisbureaus houdt congres in Málaga in november

Vereniging van Vlaamse Reisbureaus houdt congres in Málaga in november

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

congres1MÁLAGA – Spanje is “hot” bij de Belgen, niet alleen voor de aanschaf van een eerste- of tweede woning maar ook als vakantieland. Als de tendens zich voortzet zullen er dit jaar net zoveel Belgen als Nederlanders naar Spanje komen voor hun vakantie en dat is dus een hele prestatie. Het feit dat Spanje als vakantieland steeds populairder wordt bij de Belgische toerist is ook bekend bij de Belgische reisbureaus en daarom komen zij naar Málaga voor hun 40 jaar bestaan.

De Vereniging Vlaamse Reisbureaus (VVR) zal tussen 20 en 23 november dit jaar haar tweejaarlijkse congres houden in de provincie Málaga. Het is nu nog niet helemaal bekend waar dit congres precies gehouden zal worden maar wel dat er zo’n 160 personen deel zullen nemen dit jaar. De VVR werd opgericht in 1975 en is een organisatie waar 75% van de Vlaamse reisbureaus bij aan zijn gesloten.

Volgens de president van de VVR, Antoon van Eeckhout, was de keuze voor de provincie Málaga niet zo heel erg moeilijk aangezien de Belgen en de Belgische toerist zich helemaal thuis voelen in de provincie en langs de Costa del Sol. Dit wordt ook benadrukt door het aantal Belgische toeristen wat neerstreek in de provincie.

In 2014 kwamen er 290.862 Belgen aan op het vliegveld van Málaga en verbleven er 219.209 Belgen in hotels in de provincie. Dat zijn respectievelijk stijgingen van 15,4% en 9,5% ten opzichte van 2013. De stad Málaga zelf is ook steeds populairder aan het worden bij de Belgische toeristen met 19.986 Belgen die op bezoek kwamen, een 9,78% meer dan in 2013.

In heel Spanje kwamen er gedurende het afgelopen jaar 2.180.457 Belgen naar Spanje, 16,4% meer dan gedurende 2013. In 2014 kwamen er 2.767.130 Nederlanders naar Spanje, een 5,7% meer dan gedurende 2013. Als de tendens zich doorzet dan kunnen er gedurende dit jaar wellicht net zoveel Belgen als Nederlanders naar Spanje komen voor vakantie – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken