skip to Main Content
“Día de Andalucía” feest in Andalusië op 28 februari

“Día de Andalucía” feest in Andalusië op 28 februari

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

dia-de-andalucia1aSEVILLA – Andalusië viert feest op 28 februari en er worden veel activiteiten georganiseerd overal in de autonome deelstaat. Waarom viert Andalusië dan feest? Día de Andalucía is de dag waarop in 1980, 36 jaar geleden, via een referendum de onafhankelijkheid van de autonome deelstaat werd afgeroepen en dat is reden voor feest.

Veel dorpen en steden organiseren deze dag activiteiten voor jong en oud zoals fietstochten, wandelingen, muziek, theater etc. Musea zijn vaak gratis te bezoeken, ook het Picasso museum in Málaga en er wordt veel gedanst, voornamelijk natuurlijk de Flamenco.

De meeste (zoniet alle) winkels en bedrijven zijn normaal gesproken op 28 februari gesloten maar aangezien deze feestdag dit jaar op een zondag valt zal men daar niet veel van merken. Toch zal het wel te merken zijn op maandag 29 februari want de feestdag is dit jaar een dag opgeschoven door de Junta de Andalucía waardoor de Andalusiërs een vrije dag hebben.

In stadsparken zal muziek zijn en kunnen mensen gratis iets te eten of drinken halen, uiteraard typische Andalusische producten – (Remco Stoffer)

Feliz Día de Andalucía voor alle lezers van SpanjeVandaag in Andalusië !!

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken