skip to Main Content
Slecht weer zorgt voor chaos op Canarische vliegvelden

Slecht weer zorgt voor chaos op Canarische vliegvelden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRAN CANARIA – Het slechte weer van de laatste dagen heeft niet alleen op de eilanden Tenerife, Lanzarote en Gran Canaria voor veel problemen gezorgd maar ook in het luchtruim. Tientallen vluchten moesten van Tenerife en Lanzarote naar Gran Canaria worden gestuurd vanwege de regen en de wind waardoor er een complete chaos was op het al drukke vliegveld van Gran Canaria.

Het vliegveld van Gran Canaria kreeg op zondag 58 vliegtuigen meer te verwerken nadat deze van het vliegveld van Tenerife naar Gran Canaria waren gestuurd vanwege het slechte weer. Vanaf ongeveer 16 uur zondagmiddag kreeg het vliegveld van Gran Canaria tientallen extra vluchten te verwerken die dus vanwege het stormachtige weer niet op het vliegveld van Tenerife konden landen. Datzelfde gold ook voor vliegtuigen van Lanzarote die tevens naar Gran Canaria werden gestuurd.

Het ging in bijna alle gevallen om vluchten van diverse Europese bestemmingen waarbij de passagiers noodgedwongen gedurende uren op het vliegveld van Gran Canaria moesten verblijven voordat hun vliegtuig weer door kon vliegen naar Tenerife en Lanzarote. Dankzij deze extra druk op het vliegveld van Gran Canaria waren er ook veel vertragingen en leek het erop dat men de extra vliegtuigen niet aan kon. Het was dan ook voor iedereen een hectische dag.

Tussen 18 en 19 uur begonnen de twee vliegvelden op Tenerife weer te functioneren nadat het ergste van de storm het eiland verlaten had. Langzaam begonnen de passagiers weer naar hun vliegtuigen te gaan die daarna Gran Canaria verlieten op weg naar Tenerife en Lanzarote.

Foto: La Provincia

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Lieve mensen, lees allemaal even Brian’s reactie. Het is precies zo als hij het zegt. Ik werk al jarenlang als reisleiding op Lanzarote en af en toe gebeurd dit.

 2. Zondag was er een harde wind uit het zuiden. Dit komt gelukkig zelden voor. Op Lanzarote moet er dan over de bergen geland worden. Omdat hier (nog) geen instrument landing beschikbaar is (vanaf zee wel) moet er dan op zicht geland worden met een vrij steil daalpad en niet zo lange landingsbaan. met de wolken die zich boven het eiland vormen met dit weertype een hele uitdaging! Nog nooit zoveel doorstarts gezien.
  Fuerteventura kent dit probleem niet omdat de baan daar parallel aan de kust ligt en van beide kanten (noord en zuid) ongehinderd aangevlogen kan worden. Vele vluchten naar Lanzarote zijn dan ook naar Fuerteventura uitgeweken. De Transavia van zondagochtend ook en is daar pas maandagochtend vertrokken…..
  De voorspellingen zijn dat het probleem zich morgen weer voor kan doen…

 3. Mensen, houd nu eens op met het “redactie bashen”!
  Ik ben in ieder geval blij met de vertaling door de redactie van artikelen die in de Spaanse pers verschijnen.

 4. Wat ik raar vind is, dat Fuerteventura helemaal buiten schot blijft zowel wat de storm betreft als het uitwijken van vliegtuigen hier naar toe. Vreemd toch?!

  1. Klopt, vreemd genoeg fuerteventura en de andere eilanden hadden blijkbaar nergens last van. Geen idee hoe het verloop van de storm was maar het is inderdaad raar als Tenerife en Lanzarote worden getroffen dat Fuerteventura dan buiten schot blijft. Het weer is een vreemd ding zullen we maar zeggen 🙂

  1. Op Tenerife was het wel degelijk met momenten zeer erg. Baranco en straten liepen over, hevige regenval en rukwinden samen met zeer lage bewolking maakte het regelmatig onmogelijk om te landen of op te stijgen.vandaarvdat er heel wat vluchten moesten uitwijken. De beelden die ik op het Canarisch nieuws heb gezien over is de luchthaven van Gram Canaria logen er ook niet om. Maar inderdaad op sommige van de wind afgekeurde beschermde plaatsen zal het wel meegevallen zijn. En waarom het ene eiland wel en het andere niet in de prijzen gedeeld heeft is natuurlijk eigen aan de typische variabiliteit van het weer hè. Kijk maar naar de weerkaarten

 5. Heel knap om 5x het zelfde bericht in één tekst te zetten. Zei je nou dat op Tenerife niet geland kon worden. Hou het toch kort en overzichtelijk Remco!

  1. Hey Ronn,
   Dan lees je het nieuws toch ergens anders als het je niet aanstaat hoe men het hier neer zet? Het zijn vertaalde berichten uit Spaanse kranten. Niet zelf geschreven berichten.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken