SEAT presenteert kleine elektrische auto tijdens Mobile World Congress

SEAT presenteert kleine elektrische auto tijdens Mobile World Congress
Beeld: SEAT

BARCELONA – De van oorsprong Spaanse autofabrikant heeft tijdens het Mobile World Congress en in het kader van het 5G netwerk de nieuwste toekomstige aanwinst gepresenteerd. Het gaat om de SEAT Minimó, een 100% elektrische eenzits auto die ideaal is voor in de stad en voor korte afstanden. De opvallendste aspecten zijn wellicht wel de batterijen die geheel verwijderd en vervangen kunnen worden.

Iedereen kent SEAT natuurlijk van de bekende modellen zoals de Ibiza, Toledo, Leon en de nieuwe Tarraco. De van oorsprong Spaanse autofabrikant kijkt echter naar de toekomst en presenteerde in november 2018 al de nieuwe elektrische step die de autofabrikant op de markt wil brengen.

Daar is nu de SEAT Minimó bijgekomen, een kleine eenzitter die ideaal is voor de stad en korte afstanden. In feite gaat het om een 100% elektrische quadricycle die het beste van een auto en een scooter/motor probeert te combineren in een gereduceerde, wendbare en praktische mini auto.

Wat betreft het uiterlijk lijkt de SEAT Minimó een beetje op de reeds op de markt gebrachte Renault Twizy maar de SEAT versie ziet er steviger uit, heeft deuren met ruiten erin en zal verwarming en airconditioning hebben. De Minimó heeft een lengte van 2,5 meter en een breedte van 1,24 meter. Bij het parkeren heeft deze nieuwe SEAT slechts 3,1 m2 nodig terwijl dat bij een normale personenwagen gemiddeld 7,2 m2 is.

De deuren zijn asymmetrisch en scharnierend waardoor deze in krappe ruimtes kunnen worden geopend en de auto er bovendien futuristisch uitziet. De 4 batterijen zitten onder de auto en kunnen geheel verwijderd en indien gewenst vervangen worden. De batterijen kunnen daarna thuis worden opgeladen. Met volle batterijen kan men 100 km rijden aldus SEAT.

In principe is de SEAT Minimó een eenzitter maar achterin is plaats voor een tweede (kleine) persoon die dan kan genieten van 360 graden panoramisch uitzicht door de kleine ramen. In de praktijk zal de achterste ruimte vooral gebruikt worden voor het vervoeren van bagage.

De connectiviteitsoplossing van de SEAT Minimó is gebaseerd op Android Auto waarbij het mogelijk is om via 5G internetverbinding te hebben. Dit alles zit verwerkt in een digitaal display waarin de functies van het instrumentenpaneel zitten verwerkt.

Het is nog niet bekend wanneer de SEAT Minimó op de markt moet komen en wat de verkoopprijs zal zijn. Voorlopig heeft SEAT alleen de productie en verkoop van de vierzitter Urban Car aangekondigd. Deze eerste 100% elektrische personenwagen zal in 2020 op de markt komen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

13
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Flip

Gewoon lopen.
Veel gemakkelijker en goedkoper.

Eddy

Kan goed zijn dat we binnen 10 jaar lachen met huidige systeem van batterijen en het opladen en dat er dan veel betere alternatieven zijn.

anton74

Duidelijk als stadsautootje bedoeld, waarschijnlijk zo klein gemaakt dat het nog een beetje betaalbaar is, ik gok dat het rond de 25.000 euro zal kosten in de meest kale versie? Electrische auto’s vind ik echt een luxe-artikel voor diegenen die het zich als tweede auto kunnen veroorloven en ermee kunnen pronken, ik snap de subsidie erop dus ook niet (die vervolgens wel iedereen via de maandelijkse energierekening moet betalen). En echt handig zijn ze niet in Spanje. Laat ze de waterstofauto maar promoten, die heeft wel een toekomst, kan concurreren met dieselauto’s en is daadwerkelijk minder vervuilend en niet zogenaamd… Lees verder »

Piet Paëlla

Mee eens.

Raymond W

Een twizy kost de helft €12500 maar moet je de accu huren.
Met een volle haal je onder ideale omstandigheden 80km, in de winter mag je blij zijn als je er 40 haalt.

Anoniem

Ik denk da jullie nooit hebben gestrest hoe zo een wagen rijdt het is duidelijk dat je er geen verstand van hebt nu met de nieuwe wet op zonnepanelen kan je gratis vullen denk maar 2 x na

leo

Ik hoef niet gratis te vullen ik wil meer kilometers rijden zonder te vullen, dus 400 kilometer is veels te weinig en opladen duurt te lang, en 100 kilometer is al helemaal niets aan afstand. Deze nadelen van elektrisch rijden laten mij nog jaren trouw Diesel rijden.

anton74

@anoniem, gratis vullen inderdaad, drie maanden zon erop en je kunt weer 100 km rijden… Ter indicatie, een zonnepaneel van ca. een halve m2 is goed om een mobieltje op te laden en twee ledlampen te laten branden. Zonnepanelen zijn geen kerncentrales…

leo

100KM is naar mijn mening erg weinig dat heb je zo weg gereden. Nu vind ik het aantal kilometers dat je met een standaard elektrische auto kunt rijden ook veels te weinig, dat ligt tussen de 300 en 400 kilometer terwijl ik met mijn Diesel op 1 tank rustig 1000 kilometer kan rijden. Verder ken ik maar 1 enkel oplaad punt hier in de buurt en vind ik de oplaad tijd tergend lang gezien ik in enkele minuten mijn tank volgooi met Diesel. Zal wat worden met de wachtijden als veel mensen elektrisch gaan rijden is er iemand voor je… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.