Search
menu
Search

SEAT presenteert kleine elektrische auto tijdens Mobile World Congress

Oeps ... foto ontbreekt!

SEAT presenteert kleine elektrische auto tijdens Mobile World Congress

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De van oorsprong Spaanse autofabrikant heeft tijdens het Mobile World Congress en in het kader van het 5G netwerk de nieuwste toekomstige aanwinst gepresenteerd. Het gaat om de SEAT Minimó, een 100% elektrische eenzits auto die ideaal is voor in de stad en voor korte afstanden. De opvallendste aspecten zijn wellicht wel de batterijen die geheel verwijderd en vervangen kunnen worden.

Iedereen kent SEAT natuurlijk van de bekende modellen zoals de Ibiza, Toledo, Leon en de nieuwe Tarraco. De van oorsprong Spaanse autofabrikant kijkt echter naar de toekomst en presenteerde in november 2018 al de nieuwe elektrische step die de autofabrikant op de markt wil brengen.

Daar is nu de SEAT Minimó bijgekomen, een kleine eenzitter die ideaal is voor de stad en korte afstanden. In feite gaat het om een 100% elektrische quadricycle die het beste van een auto en een scooter/motor probeert te combineren in een gereduceerde, wendbare en praktische mini auto.

Wat betreft het uiterlijk lijkt de SEAT Minimó een beetje op de reeds op de markt gebrachte Renault Twizy maar de SEAT versie ziet er steviger uit, heeft deuren met ruiten erin en zal verwarming en airconditioning hebben. De Minimó heeft een lengte van 2,5 meter en een breedte van 1,24 meter. Bij het parkeren heeft deze nieuwe SEAT slechts 3,1 m2 nodig terwijl dat bij een normale personenwagen gemiddeld 7,2 m2 is.

De deuren zijn asymmetrisch en scharnierend waardoor deze in krappe ruimtes kunnen worden geopend en de auto er bovendien futuristisch uitziet. De 4 batterijen zitten onder de auto en kunnen geheel verwijderd en indien gewenst vervangen worden. De batterijen kunnen daarna thuis worden opgeladen. Met volle batterijen kan men 100 km rijden aldus SEAT.

In principe is de SEAT Minimó een eenzitter maar achterin is plaats voor een tweede (kleine) persoon die dan kan genieten van 360 graden panoramisch uitzicht door de kleine ramen. In de praktijk zal de achterste ruimte vooral gebruikt worden voor het vervoeren van bagage.

De connectiviteitsoplossing van de SEAT Minimó is gebaseerd op Android Auto waarbij het mogelijk is om via 5G internetverbinding te hebben. Dit alles zit verwerkt in een digitaal display waarin de functies van het instrumentenpaneel zitten verwerkt.

Het is nog niet bekend wanneer de SEAT Minimó op de markt moet komen en wat de verkoopprijs zal zijn. Voorlopig heeft SEAT alleen de productie en verkoop van de vierzitter Urban Car aangekondigd. Deze eerste 100% elektrische personenwagen zal in 2020 op de markt komen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?