UPDATE 1: coronavirus besmettingen in Spanje

UPDATE coronavirus besmettingen in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – In slechts één dag tijd zijn er in Spanje vier nieuwe patiënten met een coronavirus besmetting bijgekomen. Daarmee is op dinsdagavond de teller komen te staan op 8 bevestigde gevallen maar dat kan op woensdagochtend 9 worden als een andere patiënt uiteindelijk positief wordt bevonden. In alle nieuwe gevallen is de besmetting afkomstig uit Italië (en niet China).

De eerste coronavirus patiënt werd dinsdagochtend geregistreerd op Tenerife waar een Italiaanse arts positief bleek te zijn. Hij verbleef in een hotel in Adeje in het zuiden van het eiland waardoor de autoriteiten uit voorzorg alle 1.000 aanwezige toeristen geïsoleerd hebben. Later op de dag bleek dat ook de echtenote van de Italiaan besmet is. 

UPDATE: Op Italië zijn in hetzelfde hotel als waar ook de Italiaanse arts en zijn vrouw postlief werden bevonden nog twee andere Italiaanse toeristen besmet met het coronavirus.

Op dinsdag werd ook bevestigd dat een 36-jarige Italiaanse vrouw in Barcelona na haar reis naar noord Italië besmet is met het gevreesde coronavirus. Ook zij werd opgenomen in een ziekenhuis in de Catalaanse stad nadat ze zichzelf meldde bij het ziekenhuis. 

In Madrid heeft men bevestigd dat een 24-jarige Spanjaard besmet is met het coronavirus. Hij bevond zich in zijn woning toen hij ziek werd waarna hij naar een ziekenhuis in de Spaanse hoofdstad is gebracht. Deze man is op bezoek geweest in Italië.

In de provincie Castellón is een man door de Valenciaanse autoriteiten als positief bevestigd maar is dat door de Spaanse gezondheidsorganisatie officieel nog niet gebeurd. Een andere mogelijke besmetting in Valencia bleek negatief te zijn.

UPDATE: DE man in Castellón is nu ook door de Spaanse autoriteiten als besmet verklaard.

Eerder waren er twee buitenlandse toeristen opgenomen in ziekenhuizen in Spanje. Een Duitse man op La Gomera en een Britse man op Mallorca. Zij zijn inmiddels alweer thuis nadat ze 14 dagen in quarantaine hebben doorgebracht en gezond werden verklaard.

Vooralsnog roept de regering in Spanje op om niet in paniek te raken. De besmette personen in Spanje zijn allemaal licht besmet (te vergelijken met griep) en hebben de grootste kans op overleven. Ook het besmettingsgevaar is beperkt in Spanje volgens de Spaanse gezondheidsinstanties.

Voor het eerst sinds de aanvang van de coronavirus crisis raadt de minister van Volksgezondheid aan om niet naar bepaalde landen te reizen, te weten vier Italiaanse regio’s (Lombardije, Piemonte, Emilia-Romagna en Veneto), Japan, Iran, Zuid-Korea, Singapore en China. Er is geen verbod op reizen naar de risicogebieden maar als het niet noodzakelijk is kan men de reis beter uitstellen, aldus de minister Salvador Illa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

3
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Remco A

In alle nieuwe gevallen is de besmetting afkomstig uit Italië (en niet China).

Gelukkig wonen er geen Chinezen in Italië ….
Prato / Napels .
Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat de Italiaanse kleding ed niet gemaakt wordt door Italianen.

Regino

WAT heeft de Italiaanse kleding met deze virus te maken??Zie géén overeenkomsten!

mienivanbaardewijk@hotmail.com

Remco, ben jij de weg ook kwijt?????

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.