UPDATE 1: coronavirus besmettingen in Spanje (2020)

UPDATE coronavirus besmettingen in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In slechts één dag tijd zijn er in Spanje vier nieuwe patiënten met een coronavirus besmetting bijgekomen. Daarmee is op dinsdagavond de teller komen te staan op 8 bevestigde gevallen maar dat kan op woensdagochtend 9 worden als een andere patiënt uiteindelijk positief wordt bevonden. In alle nieuwe gevallen is de besmetting afkomstig uit Italië (en niet China).

De eerste coronavirus patiënt werd dinsdagochtend geregistreerd op Tenerife waar een Italiaanse arts positief bleek te zijn. Hij verbleef in een hotel in Adeje in het zuiden van het eiland waardoor de autoriteiten uit voorzorg alle 1.000 aanwezige toeristen geïsoleerd hebben. Later op de dag bleek dat ook de echtenote van de Italiaan besmet is. 

UPDATE: Op Italië zijn in hetzelfde hotel als waar ook de Italiaanse arts en zijn vrouw postlief werden bevonden nog twee andere Italiaanse toeristen besmet met het coronavirus.

Op dinsdag werd ook bevestigd dat een 36-jarige Italiaanse vrouw in Barcelona na haar reis naar noord Italië besmet is met het gevreesde coronavirus. Ook zij werd opgenomen in een ziekenhuis in de Catalaanse stad nadat ze zichzelf meldde bij het ziekenhuis. 

In Madrid heeft men bevestigd dat een 24-jarige Spanjaard besmet is met het coronavirus. Hij bevond zich in zijn woning toen hij ziek werd waarna hij naar een ziekenhuis in de Spaanse hoofdstad is gebracht. Deze man is op bezoek geweest in Italië.

In de provincie Castellón is een man door de Valenciaanse autoriteiten als positief bevestigd maar is dat door de Spaanse gezondheidsorganisatie officieel nog niet gebeurd. Een andere mogelijke besmetting in Valencia bleek negatief te zijn.

UPDATE: DE man in Castellón is nu ook door de Spaanse autoriteiten als besmet verklaard.

Eerder waren er twee buitenlandse toeristen opgenomen in ziekenhuizen in Spanje. Een Duitse man op La Gomera en een Britse man op Mallorca. Zij zijn inmiddels alweer thuis nadat ze 14 dagen in quarantaine hebben doorgebracht en gezond werden verklaard.

Vooralsnog roept de regering in Spanje op om niet in paniek te raken. De besmette personen in Spanje zijn allemaal licht besmet (te vergelijken met griep) en hebben de grootste kans op overleven. Ook het besmettingsgevaar is beperkt in Spanje volgens de Spaanse gezondheidsinstanties.

Voor het eerst sinds de aanvang van de coronavirus crisis raadt de minister van Volksgezondheid aan om niet naar bepaalde landen te reizen, te weten vier Italiaanse regio’s (Lombardije, Piemonte, Emilia-Romagna en Veneto), Japan, Iran, Zuid-Korea, Singapore en China. Er is geen verbod op reizen naar de risicogebieden maar als het niet noodzakelijk is kan men de reis beter uitstellen, aldus de minister Salvador Illa.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.