Huidige corona-maatregelen Andalusië verlengd tot 5 maart

Huidige corona-maatregelen Andalusië verlengd tot 5 maart
Beeld: 123rf (aangepast)

Huidige corona-maatregelen Andalusië verlengd tot 5 maart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale regering van de autonome regio Andalusië heeft vrijdag laten weten dat de huidige corona-maatregelen verlengd zijn tot 5 maart 00 uur. Alle inwoners van Andalusië hebben dus minimaal nog één week te maken met provinciale lockdowns, een avondklok die, winkels en horeca die om 18 uur of helemaal moeten sluiten en meer dan 80 gemeenten die te maken hebben met een lokale lockdown.

De regionale lockdown van de hele autonome regio Andalusië blijft bestaan wat dus betekent dat niemand de regio in of uit mag reizen. Er zijn enkele uitzonderingen op die regel maar daar valt vakantie of bezoek aan tweede woning niet onder.

Sinds 17 januari en dus nu tot tenminste 5 maart hebben de 8 provincies in Andalusië ook te maken met provinciale lockdowns. Dat betekent dus dat de inwoners van Almería, Granada, Jaén, Córdoba, Málaga, Sevilla, Cádiz en Huelva de eigen provincie niet in of uit mogen reizen.

Er zijn ook nog steeds lokale lockdowns, dat wil zeggen gemeenten waar niemand de gemeente in of uit mag reizen. Dat geldt in dit geval voor die gemeenten waar de corona-incidentie hoger is dan 500 per 100.000 inwoners of 1.000 per 100.000 inwoners waarbij in dat laatste geval ook de horeca en winkels dicht moeten.

LEESTIP:
Overzicht gemeenten Andalusië met lokale lockdown vanaf vrijdag 26 februari

De winkels en horeca moeten om 18 uur sluiten in de hele autonome regio Andalusië.

De groepsgrootte by samenkomst is 4 personen, inclusief in de horeca daar waar deze geopend is. Dit is niet van toepassing om samenwonenden (maar wel in de horeca).

De avondklok wordt gehandhaafd tussen 22.00 en 6.00 uur.

Om erachter te komen in welke situatie een bepaalde gemeente zich begeeft in Andalusië, kun je gebruik maken van DEZE KAART waarop de gemeenten bepaalde kleuren hebben met de daarbij horende maatregelen (in het Spaans).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.