Wijziging corona-maatregelen Catalonië: winkelcentra mogen weer open

Wijziging corona-maatregelen Catalonië: winkelcentra mogen weer open
Beeld: 123rf (aangepast)

Wijziging corona-maatregelen Catalonië: winkelcentra mogen weer open

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – In Catalonië heeft de regionale overheid besloten dat vanaf maandag 1 maart de winkelcentra en winkels groter dan 400 m2 weer open mogen. Dat geldt dan wel alleen op doordeweekse dagen dus in de weekenden moeten de winkelcentra en winkels groter dan 400 m2 dicht. De reeds bestaande maatregelen zijn verlengd tot 8 maart.

Naast de sluiting op zaterdag en zondag om mensenmassa’s te voorkomen, geldt een bezetting of maximale capaciteit van 30% in het winkelcentrum en de winkels. Daarnaast moeten de bars en restaurants binnen de winkelcentra zich houden aan de regels en beperkte openingstijden van de horeca, zoals hieronder vermeld.

Ondanks deze beperking is men in de sector blij want de grotere winkels zijn al sinds 7 januari gesloten terwijl winkels kleiner dan 400 m2 wel open mochten zijn.

De sluiting op zaterdag en zondag blijft ook gehandhaafd voor de winkels kleiner dan 400 m2, behalve essentiële winkels zoals supermarkten en levensmiddelen.

De rest van de corona-maatregelen in Catalonië blijft ongewijzigd:

Lockdowns

Tot 8 maart is het alleen toegestaan om binnen de eigen comarca (district) te reizen met een district-lockdown.

De regionale lockdown voor de hele autonome regio Catalonië blijft bestaan waardoor niemand de regio Catalonië in of uit mag reizen.

Als je toch buiten de eigen district-grens moet komen dan moet je een certificaat bij je hebben, het zogenaamde ‘Certificado de declaración autoresponsable’ dat HIER te downloaden is.

Elke Catalaanse provincie is opgedeeld in ‘comarcas’ wat dus niet hetzelfde is als de provincie of de autonome regio. KLIK HIER voor een overzicht van de comarca’s in Catalonië.

Avondklok

Ook de avondklok (toque de queda) blijft bestaan tot 1 maart en waarschijnlijk langer. Deze geldt tussen 22.00 en 6.00. Opvallend is dat het is toegestaan om tussen 4 en 6 uur ‘s nachts de hond uit te laten (individueel en dichtbij huis).

Horeca

Bars en restaurants mogen open zijn tussen 7.30 en 10.30 uur voor het serveren van ontbijt en tussen 13.00 en 16.30 voor het serveren van de middagmaaltijden (lunch).  

Tussen 19.00 en 22.00 uur mogen bars en restaurants alleen open zijn om afhaalmaaltijden en take away of delivery aan te bieden (wat tot 23.00 uur thuisbezorgd mag worden).

Samenkomen

Wat betreft het samenkomen geldt een groepsgrootte van maximaal 6 personen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.