Search
menu
Search

Maximaal 24 uur bij het strand staan met een camper of kampeerauto in Denia

Maximaal 24 uur bij het strand staan met een camper of kampeerauto in Denia
Beeld: 123rf

Maximaal 24 uur bij het strand staan met een camper of kampeerauto in Denia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In november 2021 beëindigde de gemeente Denia aan de Costa Blanca het verbod voor kampeerauto- en campertoeristen om bij de stranden te parkeren. De reden daarvoor was om het de kampeerautogangers makkelijker te maken om Denia te bezoeken maar deze versoepeling heeft nu alweer voor problemen gezorgd en dus worden er opnieuw maatregelen genomen.

Omdat er regelmatig op sommige plaatsen aan de stranden van Denia, zoals Punta del Raset, meer dan 40 kampeerauto’s en campers voor meerdere dagen geparkeerd staan, heeft de gemeente nieuwe maatregelen aangekondigd om het campertoerisme te controleren.

Vanaf nu mogen kampeerauto’s en campers nog maximaal 24 uur geparkeerd staan nabij de stranden en 48 uur op andere wegen en parkeerplaatsen binnen de gemeentegrenzen van Denia. En dat geldt voor een periode van zeven dagen, dat wil zeggen als je op maandag 24 uur hebt geparkeerd bij een strand dan moet je 7 dagen wachten voordat je opnieuw op dezelfde plaats mag parkeren.

In alle gevallen gaat het om parkeren (aparcar) en niet kamperen (acampar) want parkeren mag doorgaans wel maar kamperen mag nooit op de meeste plaatsen in Spanje. Naast dat er informatieborden komen met de regels zal ook de politie strenger gaan controleren en kunnen kampeerautotoeristen weggestuurd of beboet worden.

Ondertussen wordt er door de gemeente gewerkt aan meer openbare camperparkeerplaatsen waar men gebruik kan maken van de watervoorzieningen en het grijze water geloosd kan worden. De gemeente Denia heeft niets tegen de kampeerautotoeristen maar men moet zich wel aan de regels houden en zo min mogelijk overlast veroorzaken.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?