skip to Main Content

Belasting vormt obstakel voor groei aldus Andaluiscihe bedrijven

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – (Else Beekman) Andalusische bedrijven vinden dat het huidige regionale en nationale belastingklimaat het grootste obstakel vormt voor economische groei. Dit blijkt uit een studie ‘belastingplicht als last voor bedrijven in Andalusië’, uitgevoerd door het Instituut voor Onderzoek, Marketing en Communicatie, dat vrijdag werd gepresenteerd door de president van de Andalusische School voor Economie, Juan Salas.

In december 2010 werden de resultaten van ruim 600 bedrijven met meer dan 5 werknemers geanalyseerd en hieruit bleek dat 72% van de bedrijven vinden dat de belastingen zoals de IVA, bijdragen aan de Seguridad Social hen ervan weerhouden uit te breiden en te groeien en zo hun bedrijven ‘beschadigen’.

Ook de directe kosten die voortvloeien uit de bureaucratische rompslomp om de belastingen te betalen en te managen worden veelvuldig genoemd. Hierin wordt door 98,2% van de respondenten de Seguridad Social genoemd, de IVA door 94,6% en de inkomstenbelasting door 93%.

Klachten

Volgens de onderzoekers is het opvallend dat juist die bedrijven die de meeste banen creëren, meerdere Andalusische vestigingen of zelfs hun hoofdkantoor hier hebben, ook de meeste klachten hebben over het belastingstelsel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend